Dossier aangeboden door Citroën

© Citroën

Geniet van het superieure rij- en zitcomfort van de nieuwe Citroën C4 Cactus

Alsof u op een vliegend tapijt over de weg zoeft: dat is het gevoel waarop Citroën mikt met zijn nieuwe C4 Cactus, een nieuwe berline versie van een van de populairste modellen van de Franse autoconstructeur. Vooral op gebied van zitcomfort, geluidsisolatie en zachte vering zet de wagen een nieuwe standaard.

Dossier aangeboden door Citroën

In uw auto zitten zoals u thuis wegzakt in uw luie stoel: dat is waar Citroën op mikt met de nieuwe C4 Cactus. Citroën knoopt daarmee aan bij een lange traditie die het bedrijf heeft neergezet wat rijcomfort betreft, en die al zo oud is als het bedrijf zelf. Al sinds 1919, het jaar waarin de allereerste Citroën Type A in het straatbeeld verscheen, maakte de Franse autoconstructeur het verschil met zijn concurrenten wat het zit- en rijgemak van de bestuurder betreft: de stoelen hadden al kussentjes, bijvoorbeeld, waar concurrerende automerken dat niet hadden. En de ophanging gebruikte springveren die perfect op elkaar waren afgestemd. Het klinkt vandaag allemaal vanzelfsprekend, maar in hun tijd waren het grote innovaties.

Met de nieuwe C4 Cactus wil Citroën een nieuwe sprong voorwaarts zetten wat bestuurderscomfort betreft. De nieuwe Advanced Comfort-stoelen zijn gemaakt van een schuim met hoge dichtheid. De bovenlaag is voorzien van nog iets dikker, getextureerd schuim. In het midden van de stoel zit een laag van hogere densiteit, zodat de rug van de inzittenden optimaal wordt ondersteund.

Knowhow in reiswelbehagenDe combinatie van die materialen is belangrijk voor een zitcomfort dat tegelijkertijd zacht en stevig is, goed voor een duurzaam zitcomfort, een minieme slijtage over verscheidene jaren gebruik, én een uitstekende ondersteuning voor het postuur van zowel de bestuurder als de passagiers naast hem en op de achterbank. Het idee is dat iedereen zijn perfecte positie vindt in de nieuwe C4 Cactus, zodat zelfs langere ritten geen al te grote invloed hebben op lijf en leden van zij die de trip maken. "De nieuwe C4 Cactus maakt ongeëvenaard comfort bereikbaar voor een grote groep bestuurders", zegt Xavier Peugeot, Citroëns directeur productplanning. "We bouwen daarmee verder op de knowhow op gebied van reis-welbehagen die in het merk vervat zit."

Mentaal welzijnComfort is the new cool, en dat geldt niet alleen voor de stoelen die in de Citroën C4 zitten. Ook op gebied van geluidsisolatie maakt de nieuwe versie een grote sprong voorwaarts. De designers van het nieuwe model hebben een extra inspanning gedaan op gebied van akoestiek. Met dikkere ruiten, dichte afsluitingen, een akoestische voorruit en speciale geluiddempende materialen in de vloer en het compartiment tussen motorblok en passagier brengt de nieuwe C4 Cactus een optimaal isolement van auditieve ruis. Ook dat haakt in op een lange traditie bij Citroën om eender welke rit met een wagen van het merk zo stressvrij mogelijk te maken. Niets minder dan het mentale welzijn van de bestuurder is belangrijk in het design van modellen als de nieuwe C4 Cactus. Dat zit eveneens in de voorzieningen voor dagelijks gebruik aan boord, zoals optimale verstelbaarheid, led-lichten in het plafond en een superieure elektronica in de ruiten en de spiegels.

Vliegend tapijtEen wellicht meer in het oog springende nieuwigheid aan de nieuwe C4 Cactus is de vering. Die voor Europa gloednieuwe Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC)-suspensie filtert oneffenheden op het wegdek, en geeft de passagiers van het nieuwe model het gevoel dat ze op een zwevend tapijt zitten. Innovatie in veringcomfort zit al bijna honderd jaar in het DNA van Citroën, en met de nieuwe PHC-technologie wordt ook die gewoonte verdergezet. Er zitten twintig nieuwe patenten achter de Progressive Hydraulic Cushions-vering, die twee hydraulische koppelingen aan iedere kant toevoegt: een die lucht compresseert, een die ze weer decompresseert. Dat geeft een haast zwevend gevoel tijdens het rijden, zonder gestuiter.

Alle ruimteOf u nu aan een lange roadtrip begint nu u meer vrije tijd hebt, of uw groeiende jonge gezin meer zit- en opslagruimte nodig blijkt te hebben: de nieuwe C4 Cactus levert het. Bij het design van het interieur stond knie- en elleboogruimte centraal. Er is een ruime koffer voorzien, met een volume van 358 liter, dat kan worden verhoogd naar 1.170 liter met een ingevouwen achterbank. Ook zijn er een aantal ingenieuze opslagcompartimenten in het dashboard, de centrale console, de achterzakken van de voorste zetels en de deuren.

Inspired by youDe nieuwe C4 Cactus levert premiumvoorzieningen, waar die wenselijk zijn voor dagelijks gebruik, in een wagen die letterlijk voor iedereen is bestemd. Net als alle modellen die bij Citroën van de band rollen, is ook deze nieuwe wagen Inspired By You: hij is op maat gemaakt van al wie ermee op weg wil. Kom dat vooral ontdekken bij uw Citroëndealer, die u met het allergrootste plezier een testrit aanbiedt.

Ontdek meer over de nieuwe Citroën C4 Cactus of ervaar hem zelf tijdens een testrit.Klik hier.