DISCUSSIE. Welke maatregelen moeten genomen worden na rellen stadsderby?

Foto: GMAX AGENCY

DISCUSSIE. Welke maatregelen moeten genomen worden na rellen stadsderby?

Antwerpen -

Na de stadsderby Antwerp - Beerschot Wilrijk braken zondagnamiddag rellen uit aan het Bosuilstadion. Die werden in gang gestoken door amper vijftig amokmakers.

Enkele supporters werden gewond door projectielen, minstens negen personen werden bestuurlijk aangehouden.

LEES OOK. Hoe de eerste stadsderby sinds 2010 toch weer uit de hand kon lopen

Woensdag bekijken het Antwerpse stadsbestuur, politie en clubs welke maatregelen er genomen moeten worden voor de terugwedstrijd van 29 april op het Kiel.

Welke maatregelen zijn volgens u nodig om rellen te vermijden bij de tweede stadsderby?

Laat ons in onderstaand invulformulier uw mening horen, een selectie van de reacties komt morgen in de krant. Lees ook verder onder het formulier

Opgewacht

Na het affluiten van de wedstrijd waren er enkele opstootjes aan Oude Bosuilbaan, waar de bussen van de Beerschot-supporters werden opgewacht door zo’n vierhonderd Antwerpsupporters.

“Een aantal aanhangers van Beerschot veroorzaakte na de wedstrijd problemen in het stadion”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Er werden vernielingen aangericht en poort dreigde het te begeven. Omdat de druk te groot werd, hebben we een deel van de bezoekers naar de parking van de bussen geleid. Daar ontstonden opnieuw opstootjes, waarbij we het waterkanon en pepperspray hebben ingezet.”

Opstootjes op parking

Een aantal bezoekende supporters is vanop de parking stenen en bier beginnen gooien naar de Antwerpfans, aan de andere kant van de omheining op de Oude Bosuilbaan. Daardoor troepten steeds meer Antwerpsupporters samen aan de uitgang van de parking, waardoor de bussen van Beerschot niet konden vertrekken.

“Op straat kwam het ook tot een aantal opstootjes met Antwerpsupporters. Door het waterkanon in te zetten, hebben we de groep kunnen wegdrijven van de uitgang, zodat de bussen veilig konden vertrekken.”

Aan de zijde van Beerschot Wilrijk klinkt forse kritiek op de aanpak van de politie, omdat Antwerpsupporters erin slaagden om de uitgang voor de bussen te blokkeren. “Die situatie is ontstaan omdat Beerschotsupporters problemen veroorzaakten en weigerden in de bussen te stappen”, klinkt het bij de politie.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio