Huiszoeking bij sp.a-kopstuk Tom Meeuws in Antwerpen

Foto: Victoriano Moreno

Huiszoeking bij sp.a-kopstuk Tom Meeuws in Antwerpen

Print
Antwerpen 2060 -

Er is maandagvoormiddag een huiszoeking uitgevoerd bij Tom Meeuws (sp.a) in de Antwerpse wijk Seefhoek. Het Antwerpse parket geeft geen commentaar op de zaak. Tom Meeuws was niet opgezet met de aanwezigheid van de pers, maar gaf even later wel een korte reactie. “Ik heb het volste vertrouwen in het gerecht en ben tevreden dat het onderzoek snel gevoerd wordt”, vertelde Meeuws aan VTM.

De huiszoeking kadert in het onderzoek naar mogelijk geknoei met facturen toen Meeuws directeur bij De Lijn was. ”Ik heb weinig te vertellen over de huiszoeking en het verloop van onderzoek”, reageert Jinnih Beels, de lijsttrekker van sp.a Antwerpen. “Ik wil daar vandaag niet te lang blijven bij stilstaan.”

Het nieuws over de huiszoeking raakte bekend tijdens de persconferentie waar ATV-journalist Karl Apers werd voorgesteld. Meeuws was daar niet aanwezig. “Tom kon hier niet bij zijn, maar ik als lijsttrekker stel de kandidaten voor, meer hoeft u daar niet achter te zoeken”, bleef Beels op de vlakte. “Ik ben vooral blij dat we Karl vandaag kunnen voorstellen en ik hoop dat dat nieuws niet overschaduwd wordt.”

Meeuws staat momenteel op de tweede plaats van de socialistische lijst in Antwerpen.

Huiszoeking bij sp.a-kopstuk Tom Meeuws in Antwerpen
Foto: Victoriano Moreno

Factuur De Lijn

De openbaarvervoersmaatschappij De Lijn deed in februari aangifte van een zaak uit 2015, waarbij Meeuws gesjoemeld zou hebben met facturen van De Lijn. Concreet zou het Antwerpse sp.a-kopstuk als toenmalig directeur bij De Lijn in Antwerpen een factuur van 664.000 euro van cultuurhuis De Roma goedgekeurd hebben, voor de organisatie van een openingsfeest. Die affaire betekende uiteindelijk de doodsteek voor het Antwerpse kartel met Groen, ‘Samen’.

LEES OOK. Ouders Tom Meeuws (sp.a) bezorgd: “Onze zoon is in korte tijd tien jaar ouder geworden”

MEEST RECENT