Verkiezingen 2018 - Verkiezingen 2018

ATV-gezicht Karl Apers komt op voor sp.a: “Geen evidente sprong, maar ik kan niet meer aan de zijlijn staan”

Print
Antwerpen / Berchem -

ATV-gezicht en journalist Karl Apers komt met de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober op voor sp.a in Antwerpen. Dat werd eerst door bronnen binnen de partij aan onze redactie bevestigd en is intussen ook officieel bekendgemaakt.

Apers staat op de lijst voor de Antwerpse gemeenteraad. Op welke plek is nog niet bekend, maar het zou om een zichtbare plek gaan. Apers werkt al bijna twintig jaar voor de regionale zender ATV. Hij is copresentator van het actualiteitsprogramma Wakker op Zondag. Apers woont in Berchem met zijn partner, is 54 jaar en vader van drie kinderen.

“Na decennia in de journalistiek is dit voor mij geen evidente sprong, maar een noodzakelijke”, zegt Apers. “De laatste jaren werd de verontwaardiging over het gevoerde beleid in Antwerpen steeds groter. Dan is er als journalist geen andere weg en dan moet je een keuze maken.”

“Ik ben heel blij dat Karl ons vervoegt”, zegt lijsttrekker Jinnih Beels. “Hij kent de stad, hij kent Berchem, hij kent de politiek en veel dossiers door en door. Hij heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel en een grote bezorgdheid over sociale thema’s. Hij zal een grote versterking zijn voor het team.”

“Ik woon in Berchem en zie daar iedere dag hoe samenleven wél kan werken”, vult Apers aan. “Het loopt uiteraard niet altijd van een leien dakje, maar de stad die ik daar zie, staat mijlenver van het beeld dat door dit bestuur wordt opgehangen. Daarnaast vind ik dat er dringend iets gedaan moet worden aan de kinderarmoede in de stad: voor elke beleidsbeslissing zou er een armoedetoets moeten komen.”

De vijf eerste plekken op de Antwerpse sp.a-lijst werden enkele weken geleden al bekendgemaakt. Jinnih Beels trekt als onafhankelijke de Antwerpse lijst. Op twee zou Antwerps partijvoorzitter Tom Meeuws staan, gevolgd door gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid Güler Turan, gemeenteraadslid Karim Bachar en OCMW-raadslid Tatjana Scheck. De Antwerpse sp.a-lijst wordt geduwd door Yasmine Kherbache.

Verkiezingsnieuws