Eén week rijbewijs terug en opnieuw gedrogeerd achter stuur

Foto: BELGA

Eén week rijbewijs terug en opnieuw gedrogeerd achter stuur

Print
Mechelen / Willebroek -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens een weekendcontrole twaalf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken van 41 bestuurders die dronken of onder invloed van drugs waren. Eén van hen had nog maar pas een week zijn rijbewijs terug.

In totaal werden op diverse locaties in Willebroek en Mechelen 1.066 bestuurders aan de kant gezet om te blazen. Een bestuurder had nog maar een week zijn rijbewijs mogen terug gaan ophalen bij de politierechter. Dat belette de man niet om opnieuw onder invloed van drugs en alcohol te sturen. “De man weigerde zelfs een bloedproef en een speekseltest af te leggen. Zelfs voor beide feiten apart zou het rijbewijs van de man onmiddellijk kunnen ingetrokken worden. Wat het voor hem nog erger maakt is dat het al de vierde keer is dat hij onder invloed door onze diensten werd geverbaliseerd”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De man was niet alleen. Een andere bestuurder had 1,2 promille in zijn bloed én reed onder invloed van cocaïne. Ook hij weigerde een bloedproef zonder wettige reden. De jongeman heeft nog maar twee jaar een rijbewijs. Zijn schouwingsbewijs was al maanden vervallen en in oktober 2016 liep hij al eens tegen de lamp bij het rijden onder invloed van bijna 2 promille alcohol in zijn bloed.

Tenslotte liepen ook nog vier personen tegen de lamp met cannabis voor eigen gebruik. Een andere man werd opgepakt omdat hij nationaal geseind stond voor een gerechtelijk onderzoek.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio