Een torenhoge inzet, en de mol slaat weer genadeloos toe

Een torenhoge inzet, en de mol slaat weer genadeloos toe

Print

En toen waren ze nog met zeven. Zes kandidaten en één mol. Vorige week zagen we hoe Jeffrey zijn onbaatzuchtigheid moest bekopen met een ticket huiswaarts. De rest mocht opgelucht, maar met krop in de keel het vliegtuig op richting Mexico City. Ook daar sloeg de mol genadeloos toe, zo bleek zondagavond in de vierde aflevering van ‘De Mol’.

Opgelet: spoilers! Lees niet verder als je deze aflevering van ‘De Mol’ nog wil bekijken.

Een torenhoge inzet, en de mol slaat weer genadeloos toe
Foto: Vier

De achtste dag breekt aan en Steve en Katrien geven zich op als grootste kunstliefhebbers van de groep, terwijl de andere kandidaten de stad moeten verkennen als pakjeskoeriers. Met de bakfiets moeten ze Mexico-City trotseren en in twee uur tijd vier juiste pakjes bezorgen. Om te weten welke pakjes, moeten ze eerst - hoe kan het ook anders - enkele raadsels oplossen. Een antwoord levert hen telkens een personage op van een muurschildering van Diego Rivera die Steve en Katrien geprojecteerd zien in het Paleis voor Schone Kunsten. Zo kunnen ze de bijhorende naam doorbellen naar hun medekandidaten.

Een torenhoge inzet, en de mol slaat weer genadeloos toe
Foto: Vier

Lloyd en Pieter moeten het hoogste getal vormen met lucifers. Hun antwoord komt verdacht snel en blijkt fout. Joke, Pascale en Baha kunnen op hun raadsel wel een juist antwoord geven en halen zo de eerste 1.000 euro binnen. Het zal meteen ook de laatste 1.000 euro zijn die bij deze proef werd opgehaald, door een combinatie van slechte antwoorden en treuzelende kandidaten op zoek naar een onbestaande bestemmeling. Zo treuzelen Lloyd en Pascale wel erg lang als ze op het foute adres niets meer dan een standbeeld aantreffen. In tegenstelling tot Baha en Joke, die zich in deze proef zo hard smijten dat ze in al hun haast nog een eetkraampje rammen.

Een torenhoge inzet, en de mol slaat weer genadeloos toe
Foto: Vier

Holy Pieter vs. Big Baha

Voor de tweede proef geven Pieter en Baha geven zich op als vechtersbazen. Vandaag nemen ze als Holy Pieter en Big Baha mee aan een partijtje lucha libre - ‘vrij worstelen’ en moeten ze vijf van twintig typische worstelgrepen onder de knie krijgen. ’s Avonds zullen hun medekandidaten de grepen moeten herkennen.

De andere kandidaten worden naar een verlaten fabrieksgebouw geleid. Daar zijn Steve en Pascale opgesloten in een kamer met boven hun hoofd verfbom. Joke, Katrien en Lloyd kunnen de bom onschadelijk maken door de juiste draad door te knippen. Maar dan moeten ze wel eerst uit drie escaperooms weten te ontsnappen. Ze geraken tot in de derde kamer, maar ontsnappen niet binnen de tijd en doen de verfbom ontploffen. Op het beslissende raadsel dat eindigt op “Waar staat het witte huis” weet Lloyd vijf seconden te laat dat het antwoord simpelweg ‘Washington DC’ is. De vijf cruciale minuten die hij een kamer eerder kwijtspeelde door een Playstation-spelletje te verliezen, hadden Steve en Pascale ongetwijfeld een bezoek aan de droogkuis bespaard. Afsluiten met een knaller, heet zoiets.

Een torenhoge inzet, en de mol slaat weer genadeloos toe
Foto: Vier

Over naar de boksring dan maar, in de hoop de dag toch nog met wat extra euro’s af te sluiten. Helaas vangen de kandidaten hier ook bot. Bij de derde greep klinkt een fout antwoord en valt het harde verdict: vandaag worden er geen euro’s verdiend.

Een torenhoge inzet, en de mol slaat weer genadeloos toe
Foto: Vier

Torenhoge inzet

Aan de voet van de Torre Latinoamericana, een wolkenkrabber van 185 meter hoog, begint de derde opdracht. Die kan geld én een vrijstelling opleveren. De kandidaten moeten de lift naar de 37ste verdieping nemen, maar onderweg moeten ze zes keer halt houden. Telkens moet één kandidaat uitstappen, een vraag beantwoorden en dan via de trap verdergaan. De kandidaat die als eerste boven is, krijgt een vrijstelling. Is dat niet de laatste kandidaat die uit de lift komt, verliezen ze wel het geld voor hun juist beantwoorde antwoorden.

De kandidaten beslissen unaniem dat ze voor de vrijstelling zullen strijden. Ze leggen ook een volgorde vast en laten Katrien, die zich die ochtend aan haar voet bezeerde, het langst in de lift blijven. Maar helaas voor haar is het uiteindelijk Joke die, totaal uitgeput, als eerste de 37ste verdieping bereikt. Ze krijgt een vrijstelling en herleidt zo ook het verdiende bedrag van deze proef tot 0 euro.

Een torenhoge inzet, en de mol slaat weer genadeloos toe
Foto: Vier

Het geld in de groepspot bedraagt 12.700 euro, amper 1.000 euro meer dan aan het einde van de vorige aflevering. “Het is opvallend hoe weinig geld er de laatste tijd geld in de groepspot komt”, zegt presentator Gilles De Coster wanneer hij aan de eliminatie begint. En gelijk heeft hij: de laatste tijd heeft het dagontvangstenboek van ‘De Mol’ veel weg van de processie van Echternach. Dus ofwel zijn de kandidaten echt niet goed bezig, ofwel is de mol dat net wel. Eén ding is zeker: Katrien is het niet, want zij moest zondagavond zwaar aangedaan afdruipen.

MEEST RECENT