Heist vergooit twee dure punten tegen kranig Geel

Foto: Maarten Straetemans

Heist - Geel: 2 - 2

Heist vergooit twee dure punten tegen kranig Geel

Print
Heist bleef steken op een gelijkspel. Het vergooide op die manier twee dure punten in de strijd om de play-offs. Het komt daardoor geen stap dichter bij het nummer vier Deinze dat ook gelijkspeelde tegen een lager geklasseerde ploeg.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor Michael Goolaerts, de vorige zondag in Parijs-Roubaix overleden wielrenner die van preminiem tot kadet bij KSK Heist voetbalde, trok de partij zich vrij moeizaam op gang. Geel liet zich niet onbetuigd met schoten van Dries Hulsmans en Reuten. De bezoekers verloren al na twintig minuten Nick Hulsmans (knie?). Bart Webers kopte naar doel, de keeper redde.

Na de pauze viel er in de eerste minuut al een doelpunt. Via Kabeya kon Napoléone scoren. Heel erg eenvoudig want de bal diende enkel nog over de lijn geduwd te worden. Geel sloeg direct terug. Hoefnagels maakte er 1-1 van, na een voorzet. Toch duurde het niet lang vooraleer de thuisploeg weer op voorsprong klom. Troonbeeckx zette een aanval op, Napoléone schoot naar doel. En de bal viel naast de paal binnen al had de bezoekende doelman hier meer kunnen van maken.

Heist liet de kansen liggen op 3-1, langs Regnier, Troonbeeckx en een bal van Ventose tegen de lat. Al werd bij die laatste actie wel voor buitenspel gevlagd. Tien minuten voor tijd werd het dan 2-2. Een prachtige knal van Dries Hulsmans in de bovenhoek.

Winnen

In blessuretijd kopte Webers een hoekschop tegen de lat. Zo bleef het bij een puntendeling, een resultaat waar vooral Heist niet blij kon om zijn. Het blijft op drie punten van het nummer vier Deinze. De volgende match, zaterdag in Dender, moét gewonnen worden wil men nog een kleine kans op de vierde plaats behouden.

Voor die partij keert Roel Tambeur al zeker terug uit schorsing. Geen gele kaart voor een Heistenaar en Curtis Kabeya die kort voor tijd werd gewisseld. "Geen erg, het waren gewoon krampen in de benen", weet Kabeya.

Stig Engelen maakt volgende week mogelijk zijn rentree. "Ik pikte deze week aan op training, deze match kwam nog te vroeg maar in Dender hoop ik er weer bij te zijn." Verbist (ribben) startte op de bank en viel in de tweede helft in. 

 

Meer voetbalnieuws