Jonathan Hivert wint Ronde van de Finistère

Foto: Photo News

Jonathan Hivert wint Ronde van de Finistère

Print

Jonathan Hivert (Direct Energie) heeft zaterdag de 33e editie van de Ronde van de Finistère (cat. 1.1) gewonnen. De Fransman haalde het na 191,1 kilometer van Saint-Evarzec naar Quimper, voor zijn landgenoten Romain Bardet en Guillaume Martin. Jimmy Janssens was met een vijfde plaats beste Belg.

De wedstrijd kon op heel wat belangstelling rekenen van het tourpeloton, met de aanwezigheid van Richie Porte, Romain Bardet, Warren Barguil en Tejay van Garderen, die een kijkje kwamen nemen op het parcours van de vijfde etappe in de Tour van 2018.

Nicolas Baldo, Corentin Ermenault en onze landgenoten Jelle Mannaerts en Michiel Dieleman vormden de vroege ontsnapping. Maximaal zouden ze 9 minuten voorsprong bij elkaar rijden, waarna het peloton, onder impuls van AG2R en Direct Energie, de wedstrijd onder controle nam. Bij het ingaan van de plaatselijke ronden was de bonus onder de minuut gezakt. Het sein voor Ermenault om er er alleen op uit te trekken. Dieleman wist nog aan te pikken en uit het peloton zou wat later Rein Taaramäe de oversteek maken. Ook dit trio kon het peloton, intussen stevig uitgedund door het spel van de wind, niet verschalken. Op 25 kilometer kwam alles weer bij elkaar.

In de laatste twee ronden regende het aanvallen, onder meer van Bardet, Martin en Barguil, maar zonder succes. Paul Ourselin sloeg wel een klein kloofje, maar zou eveneens bijgebeend worden. Finaal snelde een groepje van twaalf naar de finish. Op de laatste beklimming van de Stang Vihan rukte Hivert zich los.

De 33-jarige Hivert boekte zo zijn vijfde zege van het seizoen, na ritwinst in Parijs-Nice (WT) en twee ritten en de eindzege in de Ronde van de Haut Var (2.1). Op de erelijst van de Ronde van de Finistére volgt hij zijn landgenoot Julien Loubet op. Voordien gingen drie Belgen met de zege aan de haal in Quimper: Baptiste Planckaert in 2016, Tim De Troyer in 2015 en de betreurde Antoine Demoitié in 2014.

Meer sportnieuws