Onhandige overvallers moeten midden op straat hun buit bijeen grabbelen

Print

Onhandige overvallers moeten midden op straat hun buit bijeen grabbelen

Agenten van de politie van Greater Manchester moesten toch even lachen toen ze beelden bekeken om twee overvallers op te sporen. De mannen hadden de benen genomen na een diefstal bij een reisbureau, maar hadden plots alle moeite van de wereld om hun buit bij te houden. Ze probeerden dan maar de briefjes bijeen te grabbelen alvorens in een vluchtwagen te springen.

De twee overvallers stapten op 17 maart een reisbureau in de Engelse stad Droylsden binnen en eisten geld uit de kluis. Ze propten de bankbriefjes haastig in hun broekzak en verlieten snel het kantoor. Toen liep het echter mis: het geld viel uit hun zakken en kwamen in een windvlaag terecht, waardoor hun buit opeens op straat lag.

De wanhopige rovers probeerden zo veel mogelijk van hun buit op te vissen en sprongen toen in een auto om ervandoor te gaan. Hun onhandige moment werd gefilmd door een beveiligingscamera in de straat waar ze hun buit verloren en werd verspreid door de politie zodat de daders kunnen worden opgespoord.

“Dit duo bedreigde onschuldige mensen, die gewoon aan het werk waren”, aldus een woordvoerder van de Great Manchester Police. “Het moet hen duidelijk worden gemaakt dat hun daden onacceptabel zijn. Als iemand informatie heeft of de daders gezien heeft, wordt gevraagd om de politie te contacteren.”

Nu in het nieuws