Met deze ingenieuze maar “nutteloze machine” wordt cake eten een fluitje van een cent

Print

Met deze complexe maar “nutteloze machine” wordt een dessertje eten een fluitje van een cent Video: Reuters

Na een lekkere maaltijd blijven we het liefst nog even zitten, maar soms is het toch nodig om recht te staan om een dessert te halen. Om dit ongemak te vermijden, maakte deze New Yorkse uitvinder een ingewikkelde, maar naar eigen zeggen “nutteloze” machine. Zo wordt smullen van een lekker stukje cake kinderspel.

Joseph Herscher noemt zichzelf een “uitvinder van nutteloze machines” en transformeert zijn appartement in Brooklyn regelmatig een werkplaats waar hij de gekste uitvindingen in elkaar knutselt. Na een bouwproject van drie maanden en talloze tests, kon hij eind maart eindelijk zijn Magnus opus in werking stellen en van een lekkere cake proeven, zonder zich na de lunch te moeten verplaatsen.

De ingenieuze machine maakt gebruik van een vallende laptop, een hamer, gesmolten boter en zelfs een baby om het stukje taart netjes op het bord van de uitvinder te krijgen. Herscher - die in het echte leven machines bouwt voor de films, televisieprogramma’s en kunstfestivals - deelde de video van zijn “nutteloze machine” op zijn YouTube-kanaal, waar hij intussen een trouwe schare fans verzamelde.

Nu in het nieuws