Dit huisdier voelt zich kiplekker op het strand en hielp haar eigenaar toen hij rouwde om een sterfgeval

Print

Dit huisdier voelt zich kiplekker op het strand en hielp haar eigenaar toen hij rouwde om een sterfgeval Video: Reuters

Wie aan een kip denkt, beeldt zich meestal een scharrelende vogel op een boerderij in. Deze Amerikaanse kip houdt er echter een andere hobby op na en is dol op lange wandelingen op het strand, gecombineerd met pootjebaden in zee. Die opmerkelijke hobby en zin voor avontuur leverde haar ook duizenden fans op sociale media op.

Sammi is een gewone kip, maar is niet van plan om haar leven op het erf van een boerderij door te brengen. Samen met haar baasje reist de avontuurlijke vogel de wereld rond op zoek naar nieuwe ervaringen, maar ze houdt nog het meest van het strand. En ze helpt haar eigenaar om de dood van zijn trouwe viervoeter te boven komen.

“Toen mijn hond op zeventienjarige leeftijd stierf, was ik niet onmiddellijk klaar voor een nieuwe viervoeter”, aldus haar eigenaar, een man uit de Amerikaanse staat Florida. “Ik besloot dan maar om eens iets nieuw te proberen.” En toen werd hij verliefd op Sammi, een kip die hij snel in zijn armen sloot en in zijn huis uitnodigde. Maar dat verliep niet altijd van een leien dakje.

Zonnig strand

“Een kip trainen is anders dan een hond opleiden. Er was enorm veel geduld voor nodig, al was het maar voor haar aan een leiband te leren lopen.” Het is niet makkelijk om haar een harnas aan te trekken en de kip heeft de neiging om zich te verzetten als hij aan de leiband rukt. “Ze doet ook alleen iets voor eten. Geaaid worden en lovende woordjes horen is niet een van haar prioriteiten.”

De man wil zijn kip liever niet alleen thuis laten - ze is nogal kwetsbaar - en nam ze gewoon mee toen hij een trip door Amerika begon. Sammi zit tijdens de reis vooraan op de passagierszetel, maar kruipt ook graag op de schoot van de bestuurder. Ze bezocht ondertussen al talloze Amerikaanse staten, maar voelt ze kan helemaal ontspannen als ze zandkorrels tussen haar tenen voelt.

Nu in het nieuws