Nieuwe vuilnisbakken niet te openen door wasberen? Dit exemplaar bewijst het tegendeel

Print

Nieuwe vuilnisbakken van stad zouden niet te openen zijn door wasberen, maar dit exemplaar bewijst al snel het tegendeel Video: YouTube

Toronto en zijn wasberen, het is al lange tijd geen geslaagd huwelijk. Al jaar en dag zoekt de Canadese stad naar een oplossing om de dieren uit de buurt van zijn afval te houden, maar tot op heden zonder succes. Ook het recentste ‘hulpmiddel”’ - een groene vuilbak met een handvat - haalde niks uit, getuige de virale beelden die eerder deze week op Facebook verschenen.

Het was Graeme Boyce die een video van de hongerige maar tevens erg pientere wasbeer kon vastleggen. “Voor de mensen die zeiden dat de nieuwe groene vuilnisbakken ‘raccoon proof’ zijn...”, schreef hij er nog bij.

De wasbeer had duidelijk weinig tijd nodig om de vuilnisbak te slim af te zijn. Na even zoeken kwam het dier op het idee om stevig aan het handvat te trekken, met al na enkele seconden het gewenste resultaat. Uiteindelijk liep de wasbeer als een volleerde dief weg met zijn buit: een witte zak vol met afval.

Tijdens een gesprek met lokale media kon de man uit Toronto er vooral smakelijk om lachen. “Diegenen die mijn video delen, lopen het risico dat ze toevallig informatie doorgeven aan de anderen van de wasberenpopulatie. Zij dreigen er bijgevolg voordeel uit te halen”, grapte hij.

Ondanks dat ook in dit geval de wasbeer weer vlotjes het afval kon meegraaien, blijft het aantal klachten omtrent de vuilnisbak beperkt. Meestal valt de oorzaak namelijk te vinden bij een fabricagefout die het de dieren makkelijker maakt om de vuilnisbak te openen. Sinds vorig jaar zijn er al ruim 450.000 exemplaren te vinden over de hele stad.

Nu in het nieuws