Greg Van Avermaet: “Het voorjaar was goed, maar een zege zou alles veranderen”

Foto: BELGA

Greg Van Avermaet: “Het voorjaar was goed, maar een zege zou alles veranderen”

Print

Zondag na de Amstel Gold Race houdt Greg Van Avermaet (BMC) zijn eerste break van het seizoen. Na een regelmatig voorjaar rees Van Avermaet de ereplaatsen aan elkaar, maar een grote overwinning bleef uit. “Dat zou inderdaad alles veranderen”, aldus de BMC-kopman. “Maar ik leg mezelf geen druk op voor zondag.”

Van Avermaet wil in Maastricht eens een keer niet als dé topfavoriet van start gaan. “Het verschil met de voorbije wedstrijden is dat ik hier niet de enige favoriet ben. De beste renners ter wereld zijn present, dus het is niet allen aan mij om met de druk van favoriet om te gaan.”

Over zijn voorjaar tot dusver wil Van Avermaet zich niet negatief uitlaten. “Ik was er in de finales van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix nooit vooraan bij. In de achtervolging kwam het werk dan steeds op mijn schouders te liggen. In de Amstel verwacht ik ook meer BMC-renners in de finale. Met Dylan Teuns, Simon Gerrans en Damiano Caruso kan de concurrentie zelfs al uit mijn eigen team komen.”

“Mijn eigen vorm is nog steeds goed”, besloot Van Avermaet. “Dat is het belangrijkste. Het nieuwe parcours van de Amstel Gold Race lijkt meer op de Vlaamse wedstrijden en dat ligt me. Er is dus zeker iets mogelijk zondag.”

Meer sportnieuws