DISCUSSIE. Meer dan 1.000 fans moedigen Antwerp aan op laatste training voor derby, maar betekent duel met Beerschot Wilrijk nog iets voor u?

Print

Video: Victoriano Moreno

1.500 fans. In veel wedstrijden in Play-Off 2 zitten er nauwelijks zoveel supporters in de tribune. Zaterdag is dat wel de opkomst … voor een training van Antwerp. Tribune 3 die voor de gelegenheid werd opengesteld voor het publiek zit zaterdagmiddag afgeladen vol. Het is dan ook niet zomaar een training, maar de laatste oefensessie voor de eerste echte stadsderby in vele jaren.

Voor heel wat fans op de Bosuil is dit dan ook een wedstrijd met een bijzondere betekenis. Winnen van Beerschot Wilrijk zou het gemis van Play-Off 1 voor een groot deel goed maken. De fans geloven er in, maar hopen ook dat trainer Laszlo Bölöni en zijn spelers even veel waarde hechten aan de derby en zich morgenmiddag driedubbel zullen inzetten.

Toen de spelers een half uur later dan gepland het veld betraden werden ze onthaald op een oorverdovend applaus en Bengaals vuur zette de tribune in lichterlaaie. “Wij zijn geen Ratten”, klonk het uit meer dan duizend monden.

Heeft derby Antwerp – Beerschot Wilrijk vandaag voor u nog een speciale betekenis of is het toch vooral nostalgie naar de hoogdagen van het Antwerps voetbal?

Laat ons in onderstaand invulformulier uw mening horen, een selectie van de reacties komt morgen in de krant.

Meer voetbalnieuws