Politie pakt gauwdief op

Foto: Belga

Politie pakt gauwdief op

Print
Antwerpen -

Leden van het team gauwdiefstallen van de lokale recherche hield vrijdagmiddag toezicht in de Antwerpse binnenstad. Iets voor één uur ’s middags viel hun oog op een man die voorbijkomende mannen in de gaten hield.

De verdachte was duidelijk ergens naar op zoek. Sterker nog: de speurders meenden de verdachte te herkennen als de mogelijke dader van nog meerdere diefstallen van gedragen uurwerken. Ze volgden hem tot hij aan de Franklin Rooseveltplaats waar hij opnieuw een uurwerk ging proberen te stelen.

De verdachte vroeg het slachtoffer van 21 jaar om een vuurtje, schudde de man uit dankbaarheid de hand en trachtte het uurwerk van de man te stelen. Hoewel de verdachte verschillende pogingen ondernam om iets te ontvreemden, slaagde hij er niet in.

De speurders konden hem arresteren. De verdachte was nog in het bezit van een gsm die geseind stond. Verder onderzoek kon de arrestant ook nog aan onder meer twee andere horlogediefstallen koppelen.

Alles bij mekaar zal de man zich voor vijf feiten bij de onderzoeksrechter moeten verantwoorden. Die zal beslissen over de verdere aanhouding van de 23-jarige.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio