Verkiezingen 2018 - Antwerpen

Ouders Tom Meeuws (sp.a) bezorgd: “Onze zoon is in korte tijd tien jaar ouder geworden”

Foto: Photo News

Ouders Tom Meeuws (sp.a) bezorgd: “Onze zoon is in korte tijd tien jaar ouder geworden”

Print
Antwerpen -

“Tom is er de persoon niet naar om op te geven, hij zal snel zijn draai weer vinden”, dat zeggen de ouders van Antwerps s.pa-boegbeeld Tom Meeuws, Maaike Vangheluwe (76) en Eric Meeuws (83) uit Beveren aan de Krant van West-Vlaanderen. Ze liggen wakker van de mediastorm waarin hun zoon de voorbije weken terechtkwam.

Maaike en Eric waren nooit zo enthousiast over de keuze van hun zoon Tom Meeuws om in de politiek te gaan. “Het is een bikkelharde wereld en vooral in een grote stad als Antwerpen gebeuren zaken waar je geen vat op hebt”, zegt papa Eric.

De heisa rond Land Invest, de geruchten over het geknoei met facturen bij De Lijn en onlangs de vroegere relatie met minister Liesbeth Homans (N-VA) bezorgen Maaike en Eric slapeloze nachten. “De heksenjacht is verschrikkelijk. Als ouder voel je je totaal machteloos. Onze zoon is in korte tijd tien jaar ouder geworden”, klinkt het bezorgd.

Volgens zijn ouders houdt Tom Meeuws zich sterk, maar alleen maar aan de buitenkant. “Het komt misschien over alsof Tom een dik vel heeft en het zich allemaal niet zo erg aantrekt. Hij probeert alles weg te lachen, maar dat is een façade die hij gebruikt om zichzelf te beschermen”, weet mama Maaike.

Toch blijven Maaike en Eric geloven in de weerbaarheid van hun zoon. “Misschien heeft hij een beetje te veel hooi op zijn vork genomen, maar Tom is er de persoon niet naar om op te geven. In januari wilde hij ermee stoppen. Ze hebben zijn ontslag toen niet aanvaard. We hopen dat de toekomst raad brengt en dat hij verder kan met zijn leven”, aldus de ouders.

Verkiezingsnieuws