Voormalige Rode Duivel heeft 13e (!) club beet en tekent bij Wit-Russische bekerwinnaar

Voormalige Rode Duivel heeft 13e (!) club beet en tekent bij Wit-Russische bekerwinnaar

Print

Aanvaller Marvin Ogunjimi heeft zaterdag een nieuwe club aan zijn toch al erg exotische spelerscarrière toegevoegd. De 30-jarige Ogunjimi tekende een contract van één seizoen bij Dinamo Brest, de Wit-Russische bekerwinnaar. Het is al zijn dertiende club in zijn woelige carrière. Eind maart liet de zevenvoudig Rode Duivel zijn contract bij de Nederlandse tweedeklasser MVV Maastricht nog ontbinden.

Ogunjimi was in Maastricht dit seizoen goed voor veertien officiële optredens (en één goal). De Mechelaar kende de voorbije jaren een enigszins afwijkend carrièrepad. Na te zijn doorgebroken bij Racing Genk volgde in januari 2012 een miljoenentransfer naar het Spaanse Mallorca. Daar kon hij in het eerste half jaar zijn stempel niet drukken, waarop eveneens weinig succesvolle uitleenbeurten volgden aan Standard, Beerschot en OH Leuven.

Vanaf juni 2014 begon Ogunjimi aan zijn odyssee doorheen exotische voetballanden. Na het Noorse Strömgodset volgden het Zuid-Koreaanse Suwon, het Thaise Ratchaburi Mitr Pol, het Albanese Skënderbeu en het Kazachse Okzhetpes. In augustus vorig jaar streek hij in Maastricht neer. Maar nu trekt hij toch opnieuw naar het oosten, met een transfer naar Dinamo Brest.

Brest won vorig seizoen de Wit-Russische bekercompetitie en vorige maand de plaatselijke Supercup. Het nieuwe kampioenschap is er pas twee speeldagen ver. Dinamo trekt later zaterdag (om 17u00) naar landskampioen BATE Borisov voor haar derde partij. Het nieuwe team van Marvin Ogunjimi verzamelde vier punten in haar eerste twee wedstrijden.

Meer sportnieuws