Warm lenteweer op komst: 24 graden en veel zon

Foto: rr

Warm lenteweer op komst: 24 graden en veel zon

Print

Daar is de lente, daar is de zon. Alhoewel: dit weekend is er wel nog kans op enkele buien en eventueel een donderslag. Maar daarna wordt het een pak beter. Donderdag en vrijdag kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot 24 graden.

Zaterdag krijgen we, na het optrekken van eventueel ochtendgrijs, aanvankelijk zonnig en droog weer. In de loop van de dag komt er meer bewolking opzetten en stijgt in heel het land de kans op buien, mogelijk met een donderslag. Temperaturen tot 14 graden aan zee en in de Ardennen, tot 17 à 18 graden elders.

Zaterdagavond verwachten we aanvankelijk nog enkele regenbuien. Later wordt het op de meeste plaatsen droog, maar kan lokaal opnieuw nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 7 en 10 graden.

Zondag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. In de loop van de namiddag kan er lokaal een bui gevormd worden. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden. Aan de kust kan een lichte zeebries opsteken.

Warm lenteweer op komst: 24 graden en veel zon
Weerkaart donderdag Foto: KMI

Maandag trekt een zwakke storing over ons land. Het wordt meestal zwaarbewolkt, met af en toe wat lichte regen. Maximumtemperaturen tussen 12 en 19 graden.

Vanaf dinsdag wordt ons weerbeeld bepaald door een hogedrukgebied dat zich installeert nabij Denemarken. Daardoor wordt droge en steeds warmere, continentale lucht in onze richting gestuwd. Het wordt meestal zonnig met temperaturen die geleidelijk oplopen tot 24 graden op donderdag en vrijdag.

Nu in het nieuws