Werken Sint-Jobsesteenweg duren langer dan verwacht

Al 61 chauffeurs beboet die wegomlegging niet volgen

Werken Sint-Jobsesteenweg duren langer dan verwacht

Print
Brasschaat -

De werken aan het fietspad op de Sint-Jobsesteenweg in Brasschaat en de daarmee gepaard gaande omleidingen zullen nog tot 27 april duren.

De fietspaden worden aan beide kanten vervangen en verbreed. Om de hinder te beperken, werd een deel van de werken uitgevoerd tijdens de paasvakantie. Maar het begin van de werken verliep nogal chaotisch. Veel chauffeurs probeerden de omleiding te vermijden en reden de Sint-Jobsesteenweg op. Daar moesten ze rechtsomkeer maken, want de Miksebaan is in de richting van Brasschaat tijdelijk afgesloten. Alleen wie er woont, mag de Miksebaan op. De politie schreef die eerste dagen niet minder dan 61 boetes uit.

“Wie vanaf de E19 naar Brasschaat wil rijden, moet omrijden via de Schotensteenweg richting Brecht, de Kapelstraat en Overbroek, om zo weer op de Sint-Jobsesteenweg te komen”, zegt Marc Snels van de Brasschaatse politie. “Dat is geen route van 20 kilometer, zoals hier en daar wordt beweerd. We kozen er wel voor om de Miksebaan, die naar het centrum van Brasschaat loopt, in die richting af te sluiten. Die baan is niet geschikt als alternatieve weg. Als al het vrachtverkeer langs daar zou komen, zou het wegdek erna erg aan toe zijn.”

In de tweede fase worden de zijstraten, de Durentijdlei en de Bevrijdingslei, afgesloten. Via de Brechtsebaan kan men dan de rotonde met de Ruiterijschool en de Sint-Jobsesteenweg bereiken.

Ook de bussen van De lijn volgen een omleiding.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio