Kerk loopt vol voor uitvaart Liza Verheyen

Familie en vrienden nemen afscheid van ‘Witte Moe’

Print
Hoogstraten -

In de Sint-Katharinakerk van Hoogstraten is afscheid genomen van Liza Verheyen. De 84-jarige vrouw overleed op vrijdag 6 april op de Loenhoutseweg toen ze met haar fiets onder een vrachtwagen terechtkwam vlak bij haar woning.

Er bleven weinig stoelen leeg tijdens de plechtigheid. Okra, de vereniging waar Liza lid van was, plaatste een vlag bij de urne. In het begin werd verteld over Liza’s jeugd in Meer en haar huwelijk met Jos Aerts, die acht jaar geleden overleed. Namens dochter Rit werd een tekst voorgelezen.

“Elke week verwende je me met cake en koekjes. Ik heb genoten van onze laatste dag samen, de dag voor het ongeval. We hebben gewandeld en koffie gedronken. Jules, je jongste achterkleinkind, heb je gelukkig nog één keer kunnen vastpakken en knuffelen. Je was nog fit en gezond, maar het einde kwam abrupt. Altijd was je zo voorzichtig geweest op die drukke Loenhoutseweg. We gaan je missen, Witte Moe. Jij bent nu onze ster.”

Tijdens de uitvaart waren onder meer Een Ster van Stan Van Samang en De Roos van Ann Christy te horen. Ook twee kleinkinderen van Liza namen het woord. “We deden samen boodschappen en je maakte het lekkerste eten. Genieten in je warme living ga ik missen.”

Op het bidprentje staat: “We hadden het nog zo goed samen en keken uit naar de zomer. Naar een fietstochtje, een terrasje, een uitstap naar de zee, jouw feest voor 85 jaar. Genieten, gelukkig en tevreden zijn zoals je je hele leven was.”

Voor Liza naar haar laatste rustplaats werd gebracht, speelde het lied Afscheid nemen bestaat niet van Marco Borsato.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio