Westerlo speelt 0-0 bij Roeselare na troosteloze wedstrijd

Foto: Belga

Westerlo speelt 0-0 bij Roeselare na troosteloze wedstrijd

Print
Westerlo heeft in Roeselare 0-0 gelijk gespeeld na een troosteloze vertoning. De Kemphanen kregen voor de rust de beste kansen. Oto'o mikte een grote kans over, Naessens besloot op De Winter. De ex-doelman van Westerlo hield na de pauze ook Corstjens van een doelpunt. In de slotfase kwam Roeselare nog een aantal keer sterk opzetten, maar Van Langendonck en Westerlo plooiden niet.

Eindstand. Roeselare - Westerlo: 0-0

Na een typische eindeseizoensmatch werd er net als een week eerder in het Kuipje niet gescoord. De Kemphanen kregen in een matige wedstrijd de beste kansen, maar Jens Naessens en Wouter Corstjens geraakten niet voorbij Roeselare-doelman De Winter. In het absolute slot kwam de thuisploeg gevaarlijk uit de hoek, maar scoren lukte opnieuw niet. De West-Vlamingen eindigden de match met tien na een tweede gele kaart voor Godwin Saviour.

Tubeke is sinds vrijdagavond zeker van de sportieve degradatie naar de amateurliga na een 0-1 nederlaag tegen Union. Om volgend seizoen toch nog in 1B uit te kunnen komen, moet de Waals-Brabantse club hopen dat Lierse ook voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport zijn licentie niet krijgt. Tubeke stelt zich daarbij tussenkomende partij, de zaak wordt op 3 mei behandeld. Met nog twee matchen te gaan voert Roeselare (24 punten) de stand in 1B aan. Daarna volgen Westerlo (22), Union (20) en Tubeke (14).

Herbeleef hier de wedstrijd:

MEER VOETBALNIEUWS