Dylan Teuns klaar om rol te spelen in Amstel Gold Race: “Ik voel me sterker dan vorig jaar”

Foto: Photo News

Dylan Teuns klaar om rol te spelen in Amstel Gold Race: “Ik voel me sterker dan vorig jaar”

Print

Dylan Teuns start zondag in zijn vierde Amstel Gold Race. De 26-jarige Limburger werd woensdag zevende in de Brabantse Pijl en hoopt ook in Nederlands-Limburg een rol te spelen in de finale.

LEES OOK: Nederland heeft slechts één klassieker maar eigenzinnige Amstel Gold Race is wel één van de lastigste (en daar houdt een Belg wel van)

Met een 64ste, 18de en 44ste stek in de Amstel Gold Race brak de renner van BMC de voorbije jaren nog geen potten, maar zondag hoopt hij wel de wedstrijd mee te kleuren. Na zijn derde plaats vorig jaar in de Waalse Pijl en zijn rist zeges in juli en augustus 2017 is het statuut van de Limburger veranderd. “Ik voel me sterker dan vorig jaar en koers met vertrouwen”, stelde Teuns. “Ik heb me lang voorbereid op deze periode. De Amstel is de eerste van drie belangrijke wedstrijden die er aan zitten te komen. Ze zijn alle drie even belangrijk, al liggen die laatste twee, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik me wellicht beter, omdat het om hellingen gaat die iets langer en zwaarder zijn dan in de Nederlandse koers.”

Woensdag in de Brabantse Pijl viel in laatste instantie Patrick Bevin af en startte de ploeg slechts met zes. “We kwamen een mannetje te kort en dat voelde ik in de finale”, zei hij toen, “ik heb kostbare krachten verspild, energie die ik te kort kwam op het eind. Zondag wacht een nieuwe kans, met een andere ploeg, want dan komen er met onder meer met Greg Van Avermaet, Alessandro De Marchi, Damiano Caruso, Simon Gerrans vier sterke ploegmaten bij.”

“Ik voel me alleszins klaar voor deze periode om een rol te spelen. Na mijn zesde plaats in Parijs-Nice en de 11de stek in de Ronde van het Baskenland voel ik dat ik de perfecte voorbereiding achter de rug heb. Tussen die twee koersen werkte ik een stage van bijna twee weken af op de Etna en heb ik daar echt goed kunnen trainen. Daar hoop ik nu de vruchten van te plukken.”

MEEST RECENT