© REUTERS

Indiase atleten naar huis gestuurd nadat injectienaald en spuit werden gevonden op Commonwealth Games

Twee atleten uit India zijn op de Commonwealth Games in Australië huiswaarts gestuurd, omdat ze het dopingreglement hebben overtreden. Dat maakte voorzitster Louise Martin in een persbericht bekend. Op de kamer van hinkstapspringer Rakesh Babu en snelwandelaar Irfan Kolothum Thodi in het atletendorp werd een injectienaald in een beker aangetroffen. In Babu’s tas werd ook nog een spuit gevonden. Het duo had daarvoor geen medische toestemming.

De twee sporters uit India konden tijdens een hoorzitting in Gold Coast geen goede verklaring geven voor de gevonden naald. Ook drie betrokken officials van het Indiase team moesten het antwoord schuldig blijven. Zij kregen een reprimande.

Babu had zich als twaalfde en laatste gekwalificeerd voor de finale van het hinkstapspringen op zaterdag. Thodi eindigde als dertiende in de snelwandelrace over 20 kilometer afgelopen zondag.

Het is de tweede keer dat het Indisch team voorwerp van onderzoek is op de Commonwealth Games. Vorige week werd een arts van het Indisch boksteam al gewaarschuwd bij een overtreding van het verbod op naalden.

# Belga context ## Related picture(s) [Commonwealth Games - FILES - CGAMES - 2018...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Meer sportnieuws