Fietsbus onder Schelde voor havenpersoneel meteen schot in de roos

Foto: Kris Hossey

Fietsbus onder Schelde voor havenpersoneel meteen schot in de roos

Print

De fietsbus die door de Frans Tijsmans- en de Liefkenshoektunnel onder de Schelde rijdt, zorgt ervoor dat havenwerknemers van en naar hun werk kunnen met de fiets. Anders zouden ze tientallen kilometers moeten rondfietsen. “Sinds 3 april is de fietsbus volledig operationeel en klaar om te gebruiken voor werknemers van alle firma’s”, zegt Nathalie Van Impe, woordvoerster van het Havenbedrijf. “En de resultaten zijn beter dan we verwacht hadden. Dagelijks vervoeren we 160 tot 240 passagiers, afhankelijk van het weer. De drukste uren zijn tussen 6 en 8u ’s ochtends en om 14u, dan beginnen of eindigen er shiften in de havenbedrijven.”

Er moet nog wat worden gesleuteld aan het concept. “Geregeld nemen we zelf de bus en luisteren we naar de opmerkingen van de werknemers. Op hun aanraden hebben we bijvoorbeeld de vertrekuren vastgelegd om het kwartier, zodat er een bepaalde regelmaat in zit.”

Ook bij recreatieve fietsers is de bus populair, hoewel die niet voor hen bedoeld is. “Ze mogen mee, maar mensen die in de haven werken hebben voorrang.”