© EPA

Fabio Felline blijft op de sukkel ‘met kattenziekte’ en staat tot eind mei aan de kant

Trek-Segafredo zal tot eind mei geen beroep kunnen doen op Fabio Felline. De 28-jarige Italiaan kampt nog steeds met toxoplasmose, een ziekte veroorzaakt door een microscopisch kleine, eencellige parasiet.

Toxoplasmose, bijgenaamd ‘de kattenziekte’, werd na de Tour de France van vorig jaar voor het eerst geconstateerd bij Felline. De Italiaan moest toen een vervroegd einde aan zijn seizoen maken om te herstellen en zich klaar te stomen voor 2018.

Dat lukte echter niet echt. “Fabio heeft zich dit seizoen nooit echt goed in zijn vel gevoeld”, legde Gaetano Daniele, de teamaerts van Trek-Segafredo, uit. “Omdat hij bleef aandringen hebben we opnieuw een reeks bloedonderzoeken gedaan en daaruit bleek dat hij nog steeds niet volledig hersteld is van de ziekte. Na advies te hebben ingewonnen bij enkele specialisten, zullen we nu een specifieke behandeling starten. Die zal zes weken duren. Hopelijk kan de parasiet zo voor eens en voor altijd uitgeroeid worden.”

Desondanks kwam Felline dit seizoen toch al tot 27 koersdagen. Hij kon echter geen aansprekende resultaten voorleggen. In het verleden had Felline nochtans zijn capaciteiten al getoond met winst in de Trofeo Laiguelia (2017) en etappezeges in de Ronde van Romandië (2017), Ronde van het Baskenland (2015), Internationaal Wegcriterium (2015), de Internationale Wielerweek (2013) en de Ronde van Slovenië (2013). In 2016 pakte hij ook de eindzege in het puntenklassement in de Vuelta. In Vlaanderen viel hij vorig jaar op met een vierde plaats in de Omloop Het Nieuwsblad.

“Ik ben heel erg gefrustreerd dat ik niet kan starten in de Ardense klassiekers”, liet Felline zelf noteren. “Ik heb mijn niveau van het voorjaar van 2017 nog niet teruggevonden en hoop nu eindelijk verlost te geraken van die verdomde parasiet. Ik blijf uit competitie tot eind mei. Helaas is dit niet de eerste tegenslag in mijn carrière. Maar ik zal opnieuw sterk terugvechten en er alles aan doen om zo snel mogelijk mijn niveau opnieuw te halen en nog sterker te worden dan voorheen.”

Vastgoed

Jobs in de regio