DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekend

Foto: idh

DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekend

Print

Dit weekend valt er weer heel wat te beleven. Wij geven 10 tips om erop uit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!

1 ZA 14/04 - DI 01/05: Hyacintenfestival in Hallerbos

www.hallerbos.be

Het Hallerbos, ten zuiden van Brussel, is geliefd bij wandelaars vanwege het prachtige paarse tapijt van wilde hyacinten, die beginnen bloeien vanaf midden april. Over de warmste delen van het bos hangt nu een blauwpaarse schijn boven het diepgroene tapijt van hyacintenbladeren. Vanaf dit weekend tot 1 mei biedt de stad Halle een gratis pendeldienst aan die toeristen vanop drie locaties naar het bos voert. Wie graag rustig geniet van de wilde hyacinten, bezoekt het Hallerbos beter tijdens de week. Ook in de late namiddag is het aangenaam wandelen in het bos.

2 ZA 14/04: Fietsen op de Groenplaats

www.jespo.be

Sportieve kinderen of tieners in huis? Jeugdsportvereniging Jespo zet de Groenplaats vandaag vol met trampolines, fietsen en turntoestellen. Het jonge volkje kan er zich tussen 13.30u en 17u volop op uitleven. Er zijn ook demonstraties gevechtssporten, dans en gymnastiek. Gratis.

3 ZA 14/04 - ZO 29/04: Bierweekends Leuven

www.visitleuven.be

Leuven scoort hoog bij studenten, maar ook bij liefhebbers van bier. De drie komende weekends staan dan ook in het teken van het schuimend gerstenat. Op het Leuven Innovation Beer Festival ontdek je dit weekend in De Hoorn (Sluisstraat 79) nieuwe speciaalbieren. Food & Hops focust volgend weekend op bierpairing met topchefs en workshops. Het laatste weekend van april kan je in de Brabanthal traditioneel Belgische bieren proeven op het Zythos Bierfestival.

4 ZO 15/04: Plantendag Arboretum

www.arboretumkalmthout.be

In het Arboretum van Kalmthout vindt zondag (10-17u) ’s lands oudste plantenbeurs plaats. Meesterkwekers en verzamelaars uit binnen- en buitenland bieden een scala aan bijzondere en zeldzame tuinplanten aan. Je kan ook aansluiten bij wandelingen door de arboretumtuin, die nu getooid is met lentebloesems. Tussen 11 en 16u zijn er elk uur gratis rondleidingen met gids. De wandelingen duren ongeveer één uur.

5 ZA 14/04 - ZO 15/04: Antwerp Expo voor klein en groot

www.antwerpexpo.be

In Antwerp Expo huizen dit weekend drie beurzen. Rommelant verwent snuisteraars met brocante, kleine meubels, kledij en platen. De Poppen- en Berenbeurs haalt het kind in je naar boven met poppen, teddyberen, poppenhuizen, poppenhuisminiaturen en oud speelgoed. Wie wel van een glaasje houdt, komt aan zijn trekken op de International Wine & Spirits Fair 2018. Naast wijn uit zestien landen, kan je ook twee van de zeventien gerenommeerde Grand Cru-wijnen ontdekken op de beurs.

6 ZO 15/04: Plantenmarkt Kloosterstraat

www.natuurpuntantwerpenstad.be

Op het plein vlak bij de Goedehoop- en Kloosterstraat in Antwerpen houdt Natuurpunt zondag (10-17u) een plantenmarkt. Alles wat wordt aangeboden, is inheems en biologisch gekweekt. Je kuiert langs kramen vol kruiden, eetbare planten, vaste planten, klimplanten en grotere struiken. Om de innerlijke mens te versterken, is er een biobar en staan er foodtrucks.

7 ZO 15/04: Strip- en boekenplein

www.permeke.org

Elke derde zondag van de maand van 10 tot 16u, kan je op het De Coninckplein snuisteren tussen duizenden boeken en strips. Nieuw of tweedehands, grote namen uit de wereldliteratuur of kleine onbekende meesterwerkjes: ze zijn allemaal te ontdekken op het Strip- en Boekenplein voor de Permekebibliotheek. In de BIB-corner vind je items uit de bib aan 1 euro of 10 A-kaartpunten.

8 WO 18/04: Buitenspeeldag

www.buitenspeeldag.be

De eerste woensdag na de paasvakantie is het Buitenspeeldag (13-17u). Op de favoriete televisiezenders van de kinderen valt er dan helemaal niets te beleven. Die gaan een hele namiddag op zwart. Geen excuus dus om binnen te blijven, temeer omdat er in verschillende gemeentes aangepaste activiteiten worden georganiseerd. Zo wordt het Kasteelpark in Westerlo ingericht met springkastelen, een fietsparcours en een blotevoetenpad. In Deurne kunnen kinderen op zeven verschillende locaties terecht om te genieten van een fantastisch sport- en spelaanbod. Het Rivierenhof laat zijn blotevoetenpad een week langer liggen.

9 VR 20/04 - ZO 22/04: Foodtrucks in Westerlo

www.foodmarkt.be

Het Kasteelpark in Westerlo wordt vanaf vrijdag omgetoverd tot deels overdekt terras tijdens het Foodtruck Festival. Aan een twintigtal foodtrucks kan je proeven van de wereldkeuken met pizza’s, noedels, croques, cocktails en burgers. Er vinden optredens plaats en voor de kinderen is er animatie op maat.

10 ZA 14/04 - ZO 15/04: Retrofeest in Speelgoedmuseum

www.speelgoedmuseum.be

Het Speelgoedmuseum in Mechelen dook tijdens de paasvakantie in de fifties met een tijdelijke expo. Vanmiddag zet een ‘retro’ slotfeest de kers op de taart. Je kan je een glamoureuze look laten aanmeten in het beautysalon, of leren dansen op de swingende nummers van Frank Sinatra, Doris Day en Elvis Presley. Buiten kan je meedoen met spelletjes en rages uit de jaren 50. Tussen 15.15u en 18u is er een fuif voor groot en klein. De expo Back to the fifties loopt nog tot zondag.

DOEN!