Bart De Wever wil ‘Antwerp Marathon’ lostrekken van 10 Miles: “Volwaardige stadsmarathon, hopelijk al vanaf 2020”

Foto: Belga

Bart De Wever wil ‘Antwerp Marathon’ lostrekken van 10 Miles: “Volwaardige stadsmarathon, hopelijk al vanaf 2020”

Print
Bij de voorstelling van de Antwerp 10 Miles, vandaag in het MAS, vertelde burgemeester Bart De Wever meer over zijn plannen om Antwerpen een volwaardige marathon te geven, op een andere dag dan de 10 Miles. “Hopelijk kan dat al in 2020”. De marathon van 22 april heeft al meer dan 3.000 inschrijvingen. Samen met alle andere afstanden zullen trouwens weer meer dan 40.000 mensen deelnemen aan ‘Vlaanderens grootste loopfeest’.

De AG Antwerp 10 Miles & Marathon had zich voor zondag 22 april een opvallend doel gesteld: minstens 1 deelnemer uit elke Vlaamse en Brusselse gemeente. Dat is ook gelukt. Van alle loopnummers kent vooral de AG Antwerp Marathon een enorme groei. Daar zijn al 3000 deelnemers ingeschreven, goed voor de grootste marathon ooit in België. Langs het parcours zal er bovendien nog nooit zoveel animatie voorzien zijn als dit jaar. 
Na zijn succesvolle debuut vorig jaar neemt de Antwerpse burgemeester de deelnemers ook dit jaar mee op sleeptouw voor 42,195 km door de stad. “Ik blijf het zeggen: als ik het kan, kan iedereen het, met de juiste begeleiding uiteraard. Ik had nooit kunnen dromen dat ik in 4 uur en 13 minuten een marathon zou kunnen lopen, maar het is toch gelukt. De 10 Miles zijn voor mij een jaarlijks hoogtepunt, als burgemeester én voor mij persoonlijk. Ik hoop dit jaar wel onder de 4 uur te finishen. En ik maak graag mijn ambitie bekend om in Antwerpen op een andere dag een marathon te organiseren. Zo worden we een echte marathonstad. Er moet ook de mogelijkheid zijn om die afstand die in ploeg, als aflossing te lopen.” De ambitie om de mytische loopafstand vanaf 2020 extra glans te geven in Antwerpen, heeft te maken met de Olympische Spelen. Die vonden dan exact 100 jaar geleden, in 1920, plaats in Antwerpen.”