Lierse en Dessel Sport krijgen geen licentie voor volgend seizoen, goed nieuws voor Westerlo

Foto: BELGA

Lierse en Dessel Sport krijgen geen licentie voor volgend seizoen, goed nieuws voor Westerlo

Print

De licentiecommissie heeft zich woensdag uitgesproken over het toekennen van een licentie voor volgend seizoen aan Lierse SK. De Pallieters vangen achter het net, maar ze zullen met een nieuw dossier naar het Belgisch Arbitragehof van de Sport (BAS) trekken. Westerlo heeft wel goed nieuws gekregen, zij hebben hun licentie beet.

Vorige week deelde Lierse nog mee dat het bij zijn verdediging voor de licentiecommissie de hulp had ingeschakeld van de holding die nu nog eigenaar is van de club, Wadi Degla, om de huidige schulden af te lossen.

De licentiecommissie verklaarde woensdag de aanvraag ontvankelijk, maar ongegrond. Lierse krijgt dus zoals verwacht geen licentie voor het voetbalseizoen 2018-2019. “Uiteraard is de belangrijkste zorg van de commissie het niet kunnen garanderen van de continuïteit van onze club, en dat is een absolute vereiste voor het bekomen van de licentie”, klinkt het op de website van de club. “Die continuïteit kan enkel worden aangetoond wanneer Lierse een overnemer heeft, en hiervoor kon de club op datum van de zitting vorige week helaas geen garanties geven.”

De clubleiding onderstreept “dat ze zo snel mogelijk een overname zal proberen afronden om dan met een nieuw dossier naar het BAS te trekken”.

Goed nieuws voor Westerlo

Voor Westerlo is er wel goed nieuws. Definitieve zekerheid over het behoud in 1B hebben de Kemphanen nog niet, maar woensdag kreeg de club wel goed nieuws van de licentiecommissie. De club heeft haar proflicentie profvoetbal voor het volgende seizoen beet.

Westerlo maakte het nieuws woensdag bekend via haar website. “De Licentiecommissie heeft in haar vergadering van woensdag 11 april 2018 aan KVC Westerlo op navolgende gronden de Europese licentie, de licentie profvoetbal 1A en 1B en de licentie nationale amateurclub verleend voor het seizoen 2018 - 2019”, liet de club weten.

Komend weekend kan Westerlo ook sportief zekerheid krijgen over een verlengd verblijf in 1B. Als Tubeke vrijdag niet wint tegen Union, dan is de redding dan al een feit. Pakken de Brabanders drie punten, dan moet Westerlo zondag even goed doen op het veld van Roeselare.

Tot slot had ook Dessel Sport, dat in de Eerste Amateurklasse uitkomt, ook een licentieverzoek bij 1B ingediend. De commissie oordeelde echter dat er onvoldoende zitplaatsen en verlichting zijn in het stadion. Een licentie voor hun huidige afdeling vormt geen probleem.

MEER VOETBALNIEUWS