Vader van Nick (15): “Mijn zoon is waarschijnlijk doodgereden, verplaatst en daarna beroofd om ons te misleiden”

De 15-jarige Nick, die zondagavond dood werd aangetroffen in Grimbergen, zou het slachtoffer zijn van een aanrijding met vluchtmisdrijf. Dat zegt zijn vader aan Het Nieuwsblad. Het parket zou de ouders dinsdagnamiddag ingelicht hebben over de doodsoorzaak van hun zoon. Het parket wil dit alsnog niet bevestigen.

adm

Dinsdagmiddag werden de ouders van Nick, na de autopsie, ingelicht over de doodsoorzaak van hun zoon. “Het zou om een aanrijding met vluchtmisdrijf gaan”, vertelt de vader. “Verder onderzoek moet nog veel uitwijzen. Misschien is mijn zoon verplaatst en willen ze het laten lijken op een roofmoord.” De gsm en de sleutels van de jongen werden iets verderop gevonden in een park, zijn portefeuille is nog steeds spoorloos. Het parket reageert voorlopig niet.

Wat is er gebeurd?

Toen Nick zondagavond langsging bij een vriend leek er geen vuiltje aan de lucht. “Die jongen, een oud-klasgenoot, woont een straat verderop. Nick mocht vertrekken. We wilden enkel dat hij om 22.15 uur terug thuis zou zijn”, vertelt zijn vader aan Het Nieuwsblad.

© Screenshot VTM nieuws.

Toen hij niet op tijd thuis was is vader Kenny hem gaan zoeken. “In de verte zag ik een ambulance en ik dacht dat hij daarbij zou staan.” Nick werd gevonden op een plek die niet op de route naar huis lag.

“Ik wou even gaan vragen of iemand mijn zoon gezien had en toen ik dichterbij kwam, herkende ik zijn schoenen”, aldus de vader. De hulpdiensten hebben Nick nog proberen reanimeren, maar dat bleek tevergeefs.

Oproep tot getuigen

“We doen een oproep aan getuigen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben. Is er een aanrijding gebeurd? Dan moet er ergens een beschadigde wagen zijn”, vertelt de man nog.

Gezocht: vijf jongeren

Ook het parket van Halle-Vilvoorde lanceert een oproep naar mogelijke getuigen. In het bijzonder wenst de politie vijf jongeren (twee meisjes en drie jongens) te spreken die zich ter hoogte van het petanqueveld in het park Ter Tommen bevonden en die de gsm van het 15-jarig slachtoffer hebben teruggevonden.