Fit & Gezond

“Eerlijk? Een legging is een broek, pyjama én servet in één”

Print
In de Amerikaanse show Saturday Night Live passeren veel sketches en parodieën de revue. Afgelopen zaterdag werd een spotje van sportmerk Nike onder handen genomen, waarin een volledig fictieve ‘Pro-Chiller Legging’ werd aangeprezen. Omdat we uiteindelijk allemaal in de zetel hangen met een legging in plaats van te zwoegen in de fitness, toch?

Het filmpje met bekende actrices Kate McKinnon, Aidy Bryant, Heidi Gardner en Melissa Villaseñor begint zoals veel reclames voor sportkledij: vrouwen geven het beste van zichzelf in de fitness en voelen zich prima dankzij hun gesofisticeerde legging. “Met Nike verleggen vrouwen elke dag hun grenzen”, zegt de vertelstem. “Ik ben een renner, ik ren”, zegt een van de dames recht in de camera. “Ik ben een vechter, ik vecht”, vertelt een andere.

Om te chillen

Dan slaat niet de toon, maar de inhoud van het filmpje helemaal om. “En ik zit gewoon te chillen in deze broek”, zegt een nonchalante Aidy Bryant zelfzeker vanuit een knusse zetel. “Dit is de Pro-Chiller Legging, ontworpen om te trainen, maar door de meeste vrouwen gebruikt om in de zetel te hangen. Want laat ons eerlijk zijn: leggings kunnen zowel een broek, een pyjama en een servet zijn.” De leuze? “Vrouwen kunnen alles doen wat ze maar willen. En ik wil helemaal niets doen. Geen regels, geen angst en geen beha. Nooit!”

NIET TE MISSEN