EK volley U18: Belgen gaan kansloos onderuit tegen sterke Italianen

Na vlotte zeges tegen Frankrijk (3-1) en Oekraïne (3-0) hebben de Belgen in het Slovaakse Puchov zelf een zware 3-0 nederlaag moeten slikken tegen Italië op het EK volleybal voor jongens tot 18 jaar. De setstanden waren 25-18, 25-23 en 25-18.

Coach Mieke Moyaert startte met Samuel Fafchamps, Liam Mc Cluskey, Simon Plaskie, Seppe Rotty, Lennert Van Elsen, Wout D’Heer en libero Martin Perin en bracht Joost Peeters, Thiemen Ocket en Robbe Van De Velde in.

Dinsdag hebben de Belgen een dag rust. Woensdag nemen ze het op tegen gastland Slovakije en donderdag is Rusland de tegenstander in een duel dat wellicht bepalend zal zijn voor de tweede plaats in de groep. Italië gaat met het maximum van 9 punten aan de leiding in groep II. Rusland en België volgen met 6 punten, voor Frankrijk (3), Oekraïne (2) en Slovakije (1). De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de halve finales. De andere groep, met Duitsland, Tsjechië, Turkije, Griekenland, Bulgarije en Wit-Rusland, is in het Tsjechische Zlin aan het werk.

Meer sportnieuws