© gia

Profvoetballer El Ghanassy loopt zestiende (!) veroordeling door politierechter op: zware boete, rijverbod en Porsche (opnieuw) kwijt

Yassine El Ghanassy heeft nog maar eens een veroordeling door de politierechtbank opgelopen. Ditmaal werd de profvoetballer bestraft voor een verkeersovertreding in Oostende uit 2017: de rechter in Brugge legde hem een zware boete en een rijverbod op, en verklaarde de Porsche van El Ghanassy verbeurd. Opvallend: het is al de tweede keer dat de flankaanvaller zijn sportwagen kwijtspeelt.

El Ghanassy (27) reed op 19 mei 2017 met zijn onverzekerde Porsche 911 Carrera in Oostende op een busstrook. Bovendien mocht El Ghanassy eigenlijk niet rijden: in 2015 moest hij van een Brusselse politierechter zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen, maar dat heeft hij nooit gedaan. De Brugse politierechter legde de voetballer - die zijn kat naar de rechtbank stuurde - daarom vandaag een boete van 10.240 euro en een rijverbod van twaalf maanden op. Hij moet daarnaast ook zijn beide rijexamens opnieuw afleggen én medische en psychologische proeven afleggen.

De rechter verklaarde ook de Porsche van El Ghanassy verbeurd. Opvallend: die wagen was de voetballer eind 2017 al eens kwijtgeraakt na een veroordeling voor een zware snelheidsovertreding, maar toen tekende hij verzet aan en mocht hij zijn sportwagen uiteindelijk houden. Dat kan hij in theorie ook deze keer doen.

El Ghanassy, in het verleden aan de slag bij voetbalclubs AA Gent en KV Oostende en tegenwoordig onder contract bij het Franse FC Nantes, heeft een omvangrijk palmares aan verkeersovertredingen. Hij liep in het verleden maar liefst vijftien veroordelingen door de politierechtbank op. Zo werd hij in maart veroordeeld tot zes maanden celstraf voor een snelheidsovertreding uit 2016.

Nu in het nieuws