© Joren De Weerdt

Station Noorderkempen beleeft historische dag

Een trein die Brussel verbindt met Amsterdam, vanaf vandaag maandag 9 april, rijdt hij echt rond. In Brecht laten ze dat historische moment niet zomaar passeren. De eerste reizigers vanuit Amsterdam worden om 7.30u ontvangen en die naar Brussel worden vervolgens uitgewuifd.

ella

Wie maandag in station Noorderkempen op of uit de trein stapt, krijgt een Brusselse wafel en blauw-gele Amsterdamse tulpen, omdat dat de kleuren van Brecht zijn. De reizigers krijgen een bladwijzer mee met meer info over de nieuwe trein en de dienstregeling ervan. De Koninklijke ­Fanfare Vlijt en Eendracht luistert het historische moment feestelijk op en Radio 2 zendt het regionaal programma Start je dag tussen 6 en 8u live uit.

Om 8.30u wordt ook het nieuwe Blue­bikepunt in gebruik genomen. Het is het 55ste in Vlaanderen. Door de invoering van de Intercity wijzigt ook de huidige dienstverlening van de piekuurtreinen Noorderkempen-Antwerpen en Antwerpen-Noorderkempen. Zo is er dankzij de Beneluxtrein ’s morgens en in de vooravond een aanvullend aanbod. Er rijden voortaan dagelijks maar liefst zestien treinen naar Breda, Rotterdam, Schiphol en Amsterdam en vier tot in Den Haag. Er gaan er ook zestien richting Antwerpen, Mechelen, Zaventem en Brussel.

En er is nog meer goed nieuws: vanaf vandaag 9 april zal het stationsloket in ­Noorderkempen open zijn van 6 tot 22u in plaats van tot 14u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners