© Facebookpagina “Ge zijt van Antwerpen als ge...”

© Google Street View

1 / 2

Opnieuw auto van Poppy in de prak gereden: joyriders vluchten via raampje

Op het kruispunt van de Jan De Voslei en de Camille Huysmanslaan is zaterdagavond een vermoedelijke joyride geëindigd in een zwaar ongeval. Opnieuw reden wegpiraten een deelauto van Poppy stuk. De inzittenden wisten te ontkomen via het bestuurdersraampje. Er raakte bij het ongeval niemand gewond.

dvd

“Een voertuig kwam met hoge snelheid over het kruispunt gereden richting stadscentrum, negeerde daarbij het rode licht en moest uitwijken voor een ander voertuig dat door het groene licht reed”, laat de Antwerpse politie weten. “De chauffeur verloor de controle over het stuur, raakte de verhoogde middenberm, ging overkop en kwam op zijn zij tot stilstand tegen een andere wagen.”

© Facebookpagina “Ge zijt van Antwerpen als ge….”

© Facebookpagina ‘Ge zijt van Antwerpen als ge...”

Bij de aanrijding sneuvelde ook een verkeerslicht. Getuigen zagen vervolgens hoe vier inzittenden het voertuig verlieten door het bestuurdersraampje en achterlieten.

De politie kon vaststellen dat het een huurauto betrof, dus de eigenaar kon niet achterhaald worden. “Het voertuig werd getakeld met het oog op een sporenonderzoek om zo de inzittenden te achterhalen”, aldus de Antwerpse politie.

Het is lang niet de eerste keer dat joyriders een auto van de - nog relatief nieuwe - autodeeldienst in de vernieling rijden. Begin februari werd nog een Poppy-auto vernield teruggevonden op een parking op de Noorderlaan.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio