90.000 BIN-gezinnen krijgen nu ook tips rond brandpreventie

De hulpverleningszones, Kenniscentrum BIN en Oscare slaan de handen in elkaar. Foto: rr

90.000 BIN-gezinnen krijgen nu ook tips rond brandpreventie

Print
Zandhoven - Het Kenniscentrum voor Buurtinformatienetwerken (BIN) heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met Leef Brandveilig. Hierdoor sluiten 900 Vlaamse buurtinformatienetwerken zich aan en engageren zij zich voor minder brandwonden en meer brandveiligheid in hun wijk en gemeente.

“Dankzij deze toezegging bereiken we met onze boodschap 'Leef Brandveilig' alle gezinnen in Vlaanderen die aangesloten zijn bij een BIN, en dat zijn er meer dan 90.000. Meer dan de helft van de buurtinformatienetwerken bevindt zich in de provincie Antwerpen”, vertelt Benno Gekiere uit Zandhoven, voorzitter van het Kenniscentrum voor Buurtinformatienetwerken. “Het is vooral de bedoeling dat we preventief tips gaan verspreiden via sociale media en via een nieuw communicatieplatform.”

Gezinnen die aangesloten zijn bij een BIN, gaan via deze kanalen dus niet enkel tips over inbraakpreventie krijgen maar ook over brandpreventie, rookmelders, vluchtplannen, eerste hulp bij brandwonden of CO-intoxicatie.

In 2017 ging Oscare vzw uit Merksem een samenwerking aan met verscheidene brandweerhulpverleningszones, wat uitmondde in Leef Brandveilig. Nu stapt dus ook het Kenniscentrum voor Buurtinformatienetwerken mee in dat samenwerkingsverband.

“Niet alleen inbraakpreventie is van belang, vanaf nu willen we ook inzetten op een drastische daling van doden en gewonden door brand”, besluit Gekiere. (kma)

www.leefbrandveilig.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio