Westerlo nog niet zeker van behoud na gelijkspel tegen Roeselare

Foto: Belga

Westerlo nog niet zeker van behoud na gelijkspel tegen Roeselare

Print
Met een gelijkspel tegen Westerlo heeft Roeselare zich zondagavond verzekerd van het behoud in 1B. De Kemphanen speelden thuis 0-0 gelijk na een matige match.

De eerste helft was zwak en leverde maar een drietal kansen op. Het eerste gevaar was voor Naessens. Die snoepte de bal af van Schmisser, maar Biebauw pareerde zijn schot. Voor Roeselare was de beste mogelijkheid een knal naar doel van Godwin. Na een hoekschop van Rommens kopte Soumah via de bovenkant van de lat buiten.

Na de pauze was Westerlo de betere ploeg. Een kopbal van Naessens werd door een secure Biebauw uit zijn doelvlak geranseld. De Ceulaer zette Naessens voor doel en weer zat Biebauw er tussen. Een enorme kans was er nog voor Biset. Die kopte na een hoekschop op de vuisten van Biebauw, in de nabeurt kopte De Ceulaer over. Na de rust dacht Roeselare nog aan één ding: een punt veroveren en zo het behoud veilig stellen. En dat lukte, het bleef 0-0.

Roeselare is gered, het telt negen punten meer dan de laatste Tubeke, met nog drie matchen te spelen. Bij een gelijk aantal punten bepaalt de volgorde van het klassement na de reguliere competitie de plaats in de play-downs. Roeselare eindigde daarin hoger dan Tubeke. Westerlo moet nog (even) wachten op zekerheid.

Volgende week neemt Westerlo het opnieuw op tegen Roeselare.

 

MEER VOETBALNIEUWS