© Michael Kors

Zoveel mag je handtas wegen (en zo maak je ze lichter)

Last van pijnlijke schouders? Grote kans dat dit komt door een te zware handtas. Zoveel mag je handtas maximum wegen en zo maak je ze lichter!

cityfashion

Zoveel mag je schoudertas wegen

Het maximale gewicht hangt af van de handtas die je gebruikt. A day at the office met een schoudertas? Let er dan op dat je tas nooit zwaarder is dan 10% van je eigen lichaamsgewicht. Kies voor tassen met een brede hengel, zo wordt de druk verspreid over je hele schouder. Probeer zoveel mogelijk van schouder te wisselen. Het is geen gek idee om de timer op je smartphone hiervoor in te schakelen!

Draag je je tas over je arm? Ga nooit boven de 4,5 kg

Een handtas die je gewoon in je hand of over je arm draagt? Die moet nog lichter zijn. Een te zware handtas zorgt ervoor dat je gaat “doorhangen” met een slechte houding en pijnlijke rug tot gevolg. Op safe spelen? Laat je handtas nooit meer dan 4,5 kg wegen! Dat halfleeg flesje water hoef je dus echt niet mee te zeulen.

Klein avondtasje = klein gewicht

Haal je mooiste avondtasjes of clutches boven, wedding season is in aantocht! Hoe klein ze ook zijn, ook zo’n tasje kan ongezond zwaar zijn. Spaar je polsen en let erop dat je tasje nooit zwaarder is dan 2,5 kg. Het klinkt heel weinig, maar met een smartphone en sleutels en het gewicht van het tasje zelf zit je daar sneller aan dan je denkt.

Je tas lichter maken? Dat doe je zo!

Qua inhoud: back to basics is de boodschap. Neem alleen mee wat je écht nodig hebt. Stel een lijstje op met noodzakelijke spullen zoals je smartphone en portefeuille (nee, lege verpakkingen en veel te grote brillendozen horen hier niet bij), de rest laat je thuis. Houd je steevast al je (klanten)kaarten bij in je portefeuille? Scan ze op je smartphone in met een app. Zo heb je ze altijd bij de hand, verslijt je portefeuille minder snel en spaar je weer wat gewicht uit.

Tip: probeer je handtas zo goed mogelijk te ordenen. Geef elk item een specifiek vakje zodat je alles meteen kan terugvinden. Een rommelige tas is vaak een te zware tas!

Zo blijft je handtas langer mooi

© Guess

Een degelijke handtas is een investering waar je zo lang mogelijk plezier van wil hebben. Vergeet vlekken, slijtage en riempjes die beginnen doorhangen. Met deze tips blijft je handtas langer mooi!

Vlekken en geurtjes verwijderen

Elke dag starten met een propere handtas? Ga dan elke avond met een droge doek over de buitenkant en met een kledingroller over de binnenkant. Zet je tas niet te veel op de grond en zorg dat er niets kan uitlopen.

Toch een vlek op je handtas? Warm water en zachte zeep, babyshampoo bijvoorbeeld, werkt perfect bij een lederen exemplaar. Een stoffen tas maak je best schoon met enkel water en een zachte doek.

Heb je last van onaangename geurtjes in je handtas, leg er dan een zakje bakpoeder in, laat het een nachtje liggen en je zal merken dat het poeder de geur heeft geabsorbeerd.

Shape it up

Om te voorkomen dat je handtas haar vorm verliest, kan je haar best “opvullen”. De originele vorm behoud je door er voldoende propjes krantenpapier, zakdoekjes of toiletpapier in te steken.

Je tas behoudt haar vorm het best als je ze plat neerlegt, dus bewaar ze in een stoffen zak of kussensloop. Hang je tas nooit zomaar aan een kapstok, maar hang ze aan twee haakjes in plaats van één zodat het hengsel niet gaat vervormen of doorscheuren.

Gun je tas wat welverdiende rust

Een tas die te veel gewicht moet meezeulen, verslijt aanzienlijk sneller. Hou het gewicht tot een minimum en probeer de inhoud te spreiden. Je neemt beter nog een extra tasje mee dan een doorhangend, loodzwaar exemplaar.

Eerste verschijnselen van slijtage? Probeer er zo snel mogelijk iets aan te doen. Vervang de ritsen, riempjes en verstevig de bodem door er een extra laagje karton in te leggen.

Gun je handtas tot slot af en toe wat rust. Probeer daarom voldoende af te wisselen. Nog een excuus nodig om een nieuwe handtas te shoppen?

Zo krijg je alles in je handtas (en vind je het meteen terug)

© Liu Jo

Moet je steeds enkele minuten zoeken naar je sleutels of smartphone in je handtas? Je bent niet de enige! Met deze tips krijg je al je spullen in je handtas én vind je meteen alles terug!

Neem alleen noodzakelijke dingen mee

Vier balpennen, twee pakjes zakdoeken, een leeg flesje water…De makkelijkste tip om alles in je handtas te krijgen: neem alleen dingen mee die je écht nodig hebt! Let erop dat je handtas voor maximaal ¾ gevuld is, anders verlies je veel tijd om je spullen te zoeken én is ze ongezond zwaar.

Hanteer een praktische indeling

Zo weinig mogelijk tijd verspillen met het zoeken naar je spullen? Gebruik enkele aparte zakjes en groepeer je spullen. Felle kleuren of tasjes met een opvallende textuur vind je sneller terug dan een simpel, glad tasje. Geen zin in aparte zakjes? Investeer dan in een handtas met ingebouwde vakjes.

Zorg voor routine

Geef spullen die je vaak uit je handtas haalt (je smartphone of sleutels bijvoorbeeld) een vaste én centrale plek in je handtas, zo geraak je er meteen bij. Probeer elke keer als je iets uit je tas haalt, het meteen op dezelfde plek terug te steken. Zijn er toch nutteloze dingen in je handtas gesukkeld? Haal deze er zo snel mogelijk uit. De dag beginnen met een schone handtas is dus de boodschap!