Frisse donderdag luidt warmer weekend in

Wandelen in bloesemrijk Limburg (archiefbeeld). Foto: Raymond Lemmens

Frisse donderdag luidt warmer weekend in

Print

Na een eerder frisse donderdag, met maxima rond 9 graden, gaat het kwik de komende dagen fluks omhoog. Vrijdag noteren we al 16 à 17 graden en in het weekend zullen de maxima zelfs richting rond 20 graden gaan. Dat meldt het KMI.

Donderdag begint met veel bewolking en buien. In de namiddag wordt het droog en vanaf de kust geleidelijk ook zonnig. De maxima liggen rond 9 graden. De wind is matig en aan zee eerst vrij krachtig uit het westen, draaiend naar het noordwesten en later wat afnemend.

In de nacht van donderdag op vrijdag is het lichtbewolkt en koud, met minima van 0 tot -2 graden ten zuiden van Samber en Maas en de Kempen en +1 tot +3 graden elders. Aan de grond kan het op vele plaatsen licht vriezen.

Vrijdag volgt een aangename lentedag. Vooral in het westen wordt de zon wel gesluierd door hoge wolken, maar het blijft overal droog. Het kwik klimt naar waarden tussen 12 en 17 graden.

Tijdens het weekend en ook nog maandag wordt het warm met temperaturen rond 20 graden. Maar het weer is onzeker en onstabiel en we kunnen buien verwachten, zondag zelfs met onweer.

Dinsdag en woensdag wordt het naar verwachting meestal grijs met soms wat lichte neerslag. Het wordt geleidelijk een vijftal graden frisser.

Nu in het nieuws