© WOAD

© WOuter adriaensen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

T.I.M. profileert zich verder als lokale partij

Eric Vos gaat voor tweede termijn als burgemeester

Tweehonderd leden van T.I.M. heb-ben Pasen gevierd met een brunch. De Turnhoutse partij stelde er het nieuwe logo, nieuw manifesto en de verschillende lijstclusters voor.

woad

Zes jaar geleden ontstond in de schoot van CD&V en ACW de nieuwe politieke partij Turnhout Iedereen Mee (T.I.M.). Na een politieke crisis werd lijsttrekker Eric Vos eind 2013 burgemeester. Hij heeft de ambitie om zichzelf op te volgen. “Absoluut, we hebben de afgelopen jaren ook een mooi parcours afgelegd.” En wat als de kiezer de kaarten anders schudt? “Dat gaan we dan bekijken. Ik doe niet mee aan ‘wat als’-scenario’s.”

Clusters

T.I.M. lichtte al enkele tipjes van de sluier die nog over de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen hangt. Eric Vos is lijsttrekker, schepen Luc Debondt lijstduwer. Na Vos volgen twee dames, daarna zijn de kandidaten onderverdeeld in vijf clusters: senioren, jeugd, zorg, ondernemers en vrijetijd. “Een wezenlijke breuk met de traditionele lijst”, meent T.I.M.-voorzitter Jasper van Meerten. “De groep is belangrijker dan de volgorde van de namen.”

“Een weerspiegeling van de diversiteit van Turnhout”, noemt Eric Vos het. “De verkiezingen gaan over Turnhout en over niets anders, niet over pensioenen, niet over migratie, niet over kindergeld. Onze nieuwe baseline is samen goed leven. Wij zetten in op verbindingen maken, in buurten en wijken en met de stad. Dat is de basis voor een krachtige samenwerking.” Het nieuwe logo van T.I.M. zet met de Turnhoutse speelkaarten het puntje op de i.

“Wij zijn de enige plaatselijke partij die in een centrumstad de meerderheid aanvoert en de burgemeester levert. Wij hebben geen Vlaams programma overgoten met een Turnhouts sausje”, verwoordt Jasper van Meerten het. Eric Vos vindt het geen nadeel dat hij geen Brussels hoofdkwartier heeft. “Met goed onderbouwde dossiers krijg je een luisterend oor, onafhankelijk van de politieke kleur. SLIM Turnhout bijvoorbeeld (dat mee de nieuwe stadswijk Niefhout ontwikkelt, red.) kreeg een mooie subsidie van een kabinet waarvan de vertegenwoordigers niet in onze meerderheid zitten. En uiteraard hebben we goede contacten.”

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio