Van Wolvenspray tot een woontoren aan de Antwerpse kathedraal: dit zijn de aprilvissen van dit jaar

Print

De kathedraal met woontoren en de wolvenspray

Pasen of niet: de traditionele 1 aprilvissen zijn ook dit jaar talrijk uitgezwommen. Met zoals zo vaak de actualiteit van de jongste weken als inspiratiebron.

Krijgt de OLV-kathedraal in Antwerpen er na al die jaren dan toch een tweede volwaardige toren bij? Volgens het de Antwerpse projectontwikkelaars van I Love Life komt er bovenop de onafgewerkte tweede toren namelijk een appartementencomplex met 46 appartementen. “Wil jij goddelijk wonen?”, zo luidt de slogan op de website. Zij die daar van droomden mogen hun dromen echter opbergen, want het gaat wel degelijk om een grap.

En misschien had u dit bericht ook opgemerkt op onze website. Wevoerden een cafébaas uit Heist op, die ontdekte dat er een historische fout in het wapenschild van de gemeente zit. In plaats van een zwaan zou er historisch gezien een varken moeten op staan. Wat met alle verwijzingen naar de zwaan in Heist, vraagt hij zich af.

Het Belang van Limburg vond inspiratie in de wolvensaga. Het Natuurhulpcentrum zou een wolf gevangen hebben in Duitsland, en die hier losgelaten hebben als mogelijke partner voor wolf Naya. De organisatie zou nu wel op zoek zijn naar mensen die ‘wolvenspray’ willen spuiten in hun tuin, om daarmee de dieren op afstand te houden.

Stad Gent heeft grootse plannen. Het recreatiedomein De Blaarmeersen wordt omgebouwd tot een pretpark. De attracties zijn genoemd naar Gentse fenomenen. ‘Pierlalaland’ krijgt zo een ‘springgravenkasteel’, een ‘Niagara neuzenval’ en een achtbaan ‘Tierentyn terror’, met een knipoog naar het mosterdmerk.

 

 

VTM zocht inspiratie bij het paasfeest. Een aantal bv’s werd op chocolade getrakteerd. Alleen bevatte de zoetigheid mosterd.

Een topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen is hij niet, maar de Noorse renner Truls Korsaeth slaagde er toch in om even op te vallen in de marge van de wielerwedstrijd. Hij zou te laat aan de start verschenen zijn, en daarom uitgesloten. Maar Korsaeth viel met zijn mopje al snel door de mand. De Noor had voor de start immers een filmpje gemaakt vanop het podium op de Grote Markt in Antwerpen.

Winkelketen Dreamland pakt vandaag uit met een primeur: de winkels worden ‘Kids Only’. ‘Dit betekent concreet dat alleen kinderen nog toegang krijgen tot onze winkels’. Volwassenen moeten in een zithoek wachten. ‘Vergeet dus zeker niet om je bankkaart af te geven aan je kinderen!’, is het advies.

Spoorwegmaatschappij NMBS grapt van haar kant dat ze start met een eigen maaltijdleveringsdienst op de trein. De dienst, ‘Delitrain’ genaamd, levert wel alleen maar koude gerechten. In de commentaren voegt de maatschappij toe dat er voor ‘Aprilse Sushi’ speciale kortingen zijn.

 

Alles wat je moet doen om te kunnen spelen is vandaag Google Maps openen, op je computer of op je telefoon, dat maakt niet uit. Je zal begroet worden door je vertrouwde Google Maps-scherm, maar aan de linkerkant zal er een kleine Wally naar je zwaaien. Klik je op hem, dan neemt Google je meteen mee naar het Andesgebergte, waar Wally en zijn vrienden verstopt zitten.

Van Wolvenspray tot een woontoren aan de Antwerpse kathedraal: dit zijn de aprilvissen van dit jaar

Het programma ‘Blokken’ introduceerde een wel heel onhandig nieuw blokje en lieten de Rode Duivels al weten bij gebrek aan beter dan maar zelf het WK-lied te zingen.

De federale politie gaat ‘viervoetige speurdroids’, of robotdrugshondenaankopen, zo klinkt het op de Facebookpagina van de politie.

“Niet alleen geeft een drugsdroid aan waar de drugs zich bevinden, maar ook om welke middelen het gaat”, zo klinkt het. “De volgende generatie zal tevens de identiteitskaart van de arrestant kunnen inlezen en het proces-verbaal ter plaatse printen.”

 

 

Externe links
Nu in het nieuws