Verkiezingen 2018 Antwerpen

De Wever: “Knack heeft zich op niveau gezet van boulevardblad en ik zal daar rekening mee houden”

Foto: Jan Van der Perre

De Wever: “Knack heeft zich op niveau gezet van boulevardblad en ik zal daar rekening mee houden”

Print

“Knack heeft zich op het niveau gezet van een boulevardblad en daar zal ik rekening mee houden”. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd in De Ochtend op Radio 1. Hij reageert daarmee op de hetze rond Tom Meeuws (sp.a) en Liesbeth Homans (N-VA).

Dat dit zou betekenen dat hij geen interviews meer doet met Knack, wil hij niet gezegd hebben. “Maar een boulevardblad moet je behandelen als een boulevardblad en niet als een ernstig politiek magazine. Het is afschuwelijk wat er hier gebeurd is”, klinkt het.

Knack publiceerde donderdag een artikel onder de titel “Waarom de N-VA Tom Meeuws ‘kapot’ wil”. Het weekblad verwees daarin naar de relatie tussen Homans en Meeuws, die liep van half 2013 tot 2015, en ziet een link met de aanvallen op de Antwerpse sp.a’er. Dat die relatie al drie jaar geleden ten einde kwam, doet er niet toe: “Bij ons wordt inderdaad gezegd: ‘Meeuws moet kapot’”, zo vertelde een anonieme hooggeplaatste N-VA’er aan Knack, “om wat hij Liesbeth heeft aangedaan.”

De Wever: “Knack heeft zich op niveau gezet van boulevardblad en ik zal daar rekening mee houden”
Tom Meeuws Foto: Photo News

De redenering dat de affaire politiek relevant is, noemt De Wever “ridicuul”. “Als je die redenering doortrekt en je moet weten met wie mensen geslapen hebben om te begrijpen wat ze doen, geldt dat dan ook voor journalisten? Als we zo gaan beginnen, dan is het hek helemaal van de dam”, aldus de Antwerpse burgemeester.

“We zijn persmatig tot een niveau gezakt dat we nog niet eerder hadden bereikt en waar we beter van wegblijven. Wat dat betreft is het een zeer trieste week”, besluit hij.

Het is lang niet de eerste keer dat Bart De Wever uithaalt naar de pers. Voornamelijk de zogenaamde kwaliteitspers heeft het al vaker moeten ontgelden. Eerder vocht de N-VA-voorzitter een bitse vete uit met de krant De Standaard.