© BePr

Grootmoeder en kleindochter moeten vluchten uit brandende woning

Een woning in de Koning Albertstraat in Walem (Mechelen) is zwaar beschadigd geraakt bij een brand. Twee aanwezigen (een oma en haar kleindochter) konden de woning tijdig verlaten.

BePR, SVH, JoRo

Een 72-jarige grootmoeder en haar kleindochter van 14 jaar waren aanwezig in het huis toen de elektriciteit plots uitviel. Daarop zag de vrouw vlammen komen uit de stookruimte. Oma en kleindochter sloten de deuren en verlieten de woonst. Met de telefoon van de kleindochter belden ze de hulpdiensten.

© SVH

Toen de brandweerlui ter plaatse arriveerde moesten ze vaststellen dat de gehele woning van onder tot boven vol rook hing. De brandweer had een uurtje nodig om het vuur te doven en de woning te ventileren.

De gelijkvloerse verdieping bleek zwaar beschadigd te zijn door het vuur. De eerste verdieping en zolderruimte liepen ernstige rookschade op. De brandweer verklaarde de woning dan ook tijdelijk onbewoonbaar.

De grootmoeder en haar man, die op het moment van de feiten niet thuis was, krijgen elders onderdak.

Tijdens de bluswerken was de Koning Albertlaan afgesloten en werd het verkeer omgeleid. Een dubbelgelede bus van De Lijn reed zich in die omleiding vast.

© BePR

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio