© EPA-EFE

Valverde is niet af te stoppen: Il Imbatido boekt in GP Miguel Indurain negende (!) seizoenszege

Alejandro Valverde (Movistar) heeft de GP Miguel Indurain (Spa/1.1) gewonnen. De Spanjaard soleerde zaterdag na 189,1 km naar de zege. Twintig seconden later finishte zijn landgenoot Carlos Verona (Mitchelton-Scott) op de tweede plaats. De Australiër Nick Schultz (Caja Rural) werd derde op ruim een minuut.

Een vroege vlucht van acht renners maakte nooit kans. Het was Jack Haig die uiteindelijk alleen op pad zou trekken. Zonder al te veel succes, Movistar controleerde en legde zo’n verschroeiend tempo op dat slechts 16 renners op 40 km van het eind nog voorop zouden rijden.

Onder hen bevonden zich onder anderen Ilnur Zakarin, Simon Spilak, Carlos Verona, Lilan Calmejane en vier renners van Movistar: Andrey Amador, Carlos Betancur, Marc Soler en Alejandro Valverde.

In een aantrekkelijke finale was het Valverde die op 11 km van het eind wegreed uit het uitgedunde peloton en zijn ploegmaat Betancur nog zou oprapen. Hij kreeg vervolgens nog Verona op zijn wiel. Il Imbatido wachtte zijn sprint niet af en versnelde nog een keer op vijf km van de finish. Verona haakte af en Valverde reed naar zijn negende overwinning van het seizoen. Valverde volgt op de erelijst Simon Yates op.

Meer sportnieuws