© Hans Otten

© Hans Otten

1 / 2

Brandstichting bij Olens Radiomuseum niet uitgesloten

De brandweer moest vrijdagnacht een brand blussen aan de buitenzijde van het Olens Radiomuseum in Onze-Lieve-Vrouw-Olen. Daar had een houtstapel om nog onbekende reden vuur gevat. Brandstichting is niet uitgesloten.

Hans Otten

De brand vond plaats tegen de zijkant van het werkhuis achter het eigenlijke Olens Radiomuseum, een barak die de medewerkers gebruiken als herstelatelier. Die werkplaats wordt verwarmd met een houtkachel, waarvoor een voorraadje kliefhout onder een afdak tegen de buitenzijde ligt opgestapeld.

“Die houtstapel heeft vrijdagnacht rond middernacht vuur gevat”, klinkt het bij de politiezone Neteland. Omdat het dak er een beetje uit steekt, zijn de vlammen op het dak geslagen. Het vuur is vervolgens via het dak naar binnen gegaan.”

Verdere uitbreiding kon door de brandweer niettemin vermelden worden en ook de buitenbrand was snel onder controle. Wel hebben enkele oude radiotoestellen waterschade opgelopen, maar dat zijn volgens de medewerkers geen waardevolle stukken.

Over de oorzaak van de brand bestaat nog wel grote onduidelijkheid. “Voor de brandweer was het niet duidelijk of het vuur was aangestoken, dan wel een gevolg was van zelfontbranding. Het gerechtelijk labo is er daarom bij gehaald voor een onderzoek”, aldus nog politiewoordvoerder. De brandexpert kon zaterdag nog geen uitsluitsel geven, alleen staat het vast dat er zeker geen brandversnellers gebruikt zijn.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio