© Facebook

Emotionele mama toont dat grapjes over zwangerschappen heel pijnlijk kunnen zijn

Vrouwen die hun partner of familie wijsmaken dat ze zwanger zijn, het is een vaak gemaakt grapje op 1 april. In een emotionele post op Facebook vertelt een jonge mama dat zo'n grapjes ook heel pijnlijk kunnen zijn.

elvh

Een jaar geleden postte Kayla Lee Welch enkele foto's op Facebook met een betraand gezicht en een zwangerschapstest in haar hand. "Dit is hoe een miskraam eruit ziet", postte ze toen. "Als je grapjes post over een fake zwangerschap, denk er dan misschien aan dat zo'n grappen ook harten kunnen breken."

Exact een jaar later, naar aanleiding van 1 april, post Kayla de foto's opnieuw en doet ze het hele verhaal. "Ik was zwanger maar een jaar geleden zag ik plots bloed. Ik huilde en bleef hopen dat het toch nog in orde zou komen, hoewel ik diep vanbinnen voelde dat het niet ok was. Ik herinner me elk moment van die vreselijke dag."

"Mijn baby is toen gestorven. Ik had het gevoel dat ik nooit meer gelukkig zou zijn maar kijk er nu gelukkig anders naar. Een maand na mijn miskraam moest ik binnen voor een chirurgische ingreep. Levensnoodzakelijk. Was ik toen zwanger geweest, had ik de operatie niet kunnen ondergaan. Dat zie ik nu in, maar toen was ik volledig van de kaart. Ik was depressief."

Elke dag bang

"Ik ben ondertussen 32 weken zwanger en ben nog elke dag bang. Elke keer ik naar het toilet ga, ben ik bang dat ik ga bloeden. Weinig mensen beseffen hoe vreselijk een miskraam is. Er wordt ook zo weinig over gesproken. Ik heb mijn verdriet ook te lang verstopt. Mama's, praat erover! De pijn gaat niet weg, maar het wordt beter, dat beloof ik."

De jonge mama zet de post en foto's online omdat ze weet dat heel veel mensen gekwetst zijn door grapjes over 'fake' zwangerschappen. "Liegen en grapjes maken over een zwangerschap is voor sommige mensen echt niet grappig", post ze.

NIET TE MISSEN