© Jan Brys

Fietsenstalling aan Bredabaan lokt discussies uit

Het gemeentebestuur van Brasschaat liet in het centrum aan de Bredabaan ter hoogte van het Kruidvat een fietsenstalling plaatsen. Daarvoor moesten drie parkeerplaatsen voor auto’s wijken.

Jan Brys

Het gemeentebestuur nam deze beslissing omdat veel fietsen vaak onordelijk tegen de gevel van de handelszaak werden gestald. “Het Kruidvat krijgt veel jongeren over de vloer. Om ervoor te zorgen dat hun fietsen netjes kunnen worden gestald, hebben we deze fietsenstalling geplaatst. We hebben met het personeel van het Kruidvat afgesproken dat zij geregeld een kijkje gaan nemen en indien de jongeren duidelijk te maken dat er nu geen fietsen meer tegen de gevel hoeven te staan”, legt jeugdschepen Niels de Kort (CD&V) uit.

Niet iedereen is tevreden met deze gang van zaken. Veel Brasschaatse handelszaken zien liever meer parkeerplaatsen voor auto’s. Uit een enquête die Open VLD hield onder de handelaars is immers gebleken dat een grote meerderheid vindt dat er onvoldoende parkeerplaatsen zijn in het centrum van de gemeente. Dat geldt niet voor de handelskern Maria-ter-Heide. Daar is wel voldoende parkeerplaats.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio