© Twitter

“Het was nog nooit zo spannend op het werk.” Man laat het hele internet speurtocht meebeleven nadat collega iemands lunch stal

Twitteraar Zak Toscani heeft gisteren het hele internet laten meegenieten van de heuse detectiveroman die zich afspeelde op zijn kantoor. Nadat de lunch van een van zijn collega’s gestolen was uit de koelkast, wist die de personeelsdienst te overtuigen hem de bewakingsbeelden te laten zien. Maar het begint pas echt spannend te worden wanneer de nietsvermoedende dievegge weer op kantoor aankomt.

nkdr

“De lunch van een collega werd gestolen en ze zijn ermee akkoord gegaan hem de bewakingsbeelden te laten zien. Ik ben nog nooit zo opgewonden geweest op het werk. Ooit.” Het enthousiasme spat van het eerste bericht af en al snel gaat het verhaal verder.

“De lunch in kwestie was gebakken rijst met garnaal, dus dit zal zonder twijfel escaleren van een klein vergrijp naar een misdaad. De feiten: de lunch heeft minder dan een uur in de koelkast gestaan voor hij verdween. Geen resten van garnaalgeur in microgolfoven of keuken. Dit was een professionele diefstal, zonder twijfel.”

© Twitter

“HOLY SHIT. Hij is terug. Hij heeft de tape bekeken. Hij weet wie het gedaan heeft”, gaat de saga verder, om dan een onverwachte draai te maken: “Dus de man wiens lunch gestolen was, zit tegenover me. De persoon die zijn lunch gestolen heeft zit vlak naast me. Ze vertrok voor het onderzoek startte.” De dief in kwestie weet dus niet dat ze al ontmaskerd is.

“Volgens de video heeft die psychopaat het eten zelfs niet opgegeten. Ze nam het uit de koelkast en gooide het in de vuilnisbak. Haar motieven zijn compleet onbekend.” Toch wil de collega in kwestie er niet te veel woorden meer aan vuilmaken: “Ik kan het hem niet kwalijk nemen. We weten niet waar deze vrouw allemaal toe in staat is.”

© Twitter

Voor hij verder gaat, geeft Zak daarna enkele details over het tijdsbestek waarbinnen de diefstal plaatsvond. “Hij kocht de gebakken rijst om half twaalf ’s middags en stak het in de koelkast tot de lunch om twaalf uur. Dat betekent dat ze exact dertig minuten had om te doen wat ze deed. Het was nooit haar bedoeling het eten op te warmen.”

Op de personeelsdienst werd de bestolen collega ook gevraagd of hij er iets aan wilde doen. “Hij vertelde hen dat hij enkel geïnteresseerd was in wie het gedaan had en dat hij niet verantwoordelijk wilde zijn voor iemands ontslag”, zo schrijft Zak. “Nadat de klacht ingetrokken werd, stuurde de personeelsdienst een mail naar het hele bedrijf over het niet stelen van lunches. Ze moet binnen 20 minuten arriveren. Mijn bloed zit aan de cocaïne.”

© Twitter

“Ze is de kamer binnengewandeld en er heerst een doodse stilte. Toch gonst er een tastbare explosieve energie door iedereen behalve haar. Van het moment dat ze binnenwandelde, ben ik haar al aan het aanstaren. Ik zag haar haar mail openen en nu heeft ze het bericht van de personeelsdienst geopend. Hou je vast, hier gaan we.”

“Ik kan me niet bewegen. Ik kan me simpelweg niet bewegen, alles kan nu gebeuren.”

© Twitter

“Ze heeft de mail gezien en zei luid: “Wow, heeft iemand een lunch gestolen? Wie zou zoiets doen”, zo schrijft Zak verder. “Ik moet mogelijk zo dadelijk de kamer uit rennen.”

“Daarna antwoordde de garnalenman: ‘wel ja, het is niet oké om iemands eten weg te gooien.’ We staan allemaal op het punt te beginnen gillen. Het wordt nog gekker.” De stelende collega vraagt de ander of het zijn lunch was, om daarna door te gaan met: “Waarom zou je daar nu voor naar de personeelsdienst stappen?” “Ze heeft tegelijkertijd ontkend dat ze erbij betrokken is en de man die haar baan gered heeft, een klikspaan genoemd!” schrijft Zak.

© Twitter

“Hij zuchtte gewoon en ging terug aan het werk nadat ze zei wat ze zei. Ze ziet er angstaanjagend kalm uit. Ik zal jullie blijven updaten als er iets anders gebeurt maar alles wat ik kan zeggen is dat iedereen op kantoor, van de conciërge tot de stichter, weet wat ze gedaan heeft.”

“Dit is echt, dit is aan het gebeuren. We weten wie het gedaan heeft, maar we weten nog steeds niet waarom. Het is een postproductiebedrijf, dus we zijn open vandaag. En de hele tijd zit ze een meter van mij af.”

© Twitter

“Zonder dat de man en de vrouw het weten, heb ik net driemaal gebakken rijst met garnalen besteld voor de lunch. Ik ga ze zelf afleveren.”

“Ze nam de gebakken rijst aan met een grote lach op haar gezicht. Ze eet ervan en vindt het heerlijk. Dit is absolute meedogenloosheid.”

“IK HOU VAN gebakken rijst met garnaal - de dief”

© Twitter

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws