© Photonews

Meghan Markle zal op haar huwelijk niet dezelfde tiara dragen als Kate Middleton

Op haar huwelijk zal Meghan Markle niet dezelfde tiara dragen als Kate Middleton, bericht Time. Queen Elizabeth leende de Cartier Halo tiara uit aan Kate in 2011 maar zal dat dit jaar niet opnieuw kunnen doen. Het sieraad ligt namelijk nog tot juni in een museum in Australië.

elvh

Op haar huwelijk in 2011 met prins William droeg Kate Middleton de Cartier Halo tiara. Queen Elizabeth had het juweel uitgeleend voor deze prachtige dag. De Cartier Halo tiara is voorzien van 800 diamanten en werd ontworpen door Cartier in 1936. Queen Elizabeth kreeg het stuk van haar mama voor haar 18e verjaardag.

Meghan Markle zal de peperdure tiara niet dragen op haar huwelijk met prins Harry op 19 mei, bericht Time. Niet omdat Queen Elizabeth de tiara niet nog eens wil uitlenen of omdat Meghan geen copy-cat wil zijn van haar schoonzus, maar wel omdat de tiara in mei niet in het Verenigd Koninkrijk is.

De tiara ligt van 30 maar tot 22 juli in 'the National Gallery of Australia', in een tentoonstelling volledig gewijd aan de collectie van Cartier.

Er wordt ondertussen druk gespeculeerd welke juwelen Meghan Markle dan wel zal dragen op haar grote dag. "Meghan Markle kennende zal ze vast out-of-the-box denken", vertelt Leslie Field, autuer van 'The Queen's Jewels' aan Time. "Volgens mij worden het geen traditionele diamanten, maar misschien wel bloemen? Het zou goed kunnen dat Queen Elizabeth haar een andere tiara schenkt voor haar huwelijk met prins Harry."

NIET TE MISSEN