© Shutterstock

Gezondheidsgoeroe maakt zich druk: “Fruit in de paasmandjes? Met Pasen moeten we zondigen!"

Op Instagram maakt Shannon Kelly, een populaire gezondheidsgoeroe en 'gezonde kok' zich druk over Pasen. "Het lijkt wel of we ons allemaal schuldig moeten voelen dat we chocolade eten. Stop daarmee!"

elvh

Of het nu op tv, in kookboeken, tijdschriften of op sociale media is, we worden elke dag overspoeld met tips om gezonder te eten en beter te zorgen voor ons lichaam. "En dat is goed, maar het mag Pasen niet verpesten", schrijft Shannon Kelly, Australische kok, gezondheidsgoeroe en auteur van een 'gezond' kookboek op Instagram.

Ze schrijft een brief aan de paashaas om het allemaal even wat beter te kaderen. "Ik zie op internet de gekste dingen passeren", schrijft ze. "Op een website las ik de tip om met Pasen vers fruit in de paasmandjes te verstoppen. Zo leuk! Ja, zie je het gezicht van de kinderen al voor je als ze een banaan in plaats van een paasei in hun mandje vinden? Zo maak je volgens mij alleen maar toekomstige seriemoordenaars van hen!"

Druiven in kleurrijk papier? Really?

"Druiven in kleurrijk papier verpakken? No way! Of nog beter: een andere site stelde voor om hardgekookte eieren op tafel te zetten in plaats van chocolade-eitjes. Idioten..."

"Dus, paashaas, negeer al deze tips. Als je allergisch bent, is het natuurlijk een ander verhaal, maar paashaas, laat de kinderen maar zondigen en geef hen chocolade. De hoeveelheid suiker die we elke dag mogen eten is klein, maar eerlijk, op Pasen kunnen die regels en voorschriften de boom in. Het is goed dat we focussen op onze gezondheid en freaken over gezond eten, maar op Pasen doen we dit niet."

"Vul onze mandjes vooral met de lekkerste chocolade zodat we vooral weer zin hebben om er straks helemaal tegenaan te gaan."

De post staat nog niet lang online, maar Shannon kreeg al heel wat lovende reacties onder haar tekst. En terecht. Laat je paasfeest vooral niet verknallen en geniet van een lekker verlengd weekend!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN