© svds

Stad wil meer recreatie op Huyghebaertsite

Het Mechelse schepencollege boog zich gisteren over de vergunningsaanvraag van Bremhove met betrekking tot de site Huyghebaert in Mechelen-Zuid. De vergunning voor de gedeeltelijke functiewijziging werd goedgekeurd.

svds

De gebouwen van voormalig voedingsgroothandel Huyghebaert bevinden zich op industriegrond. Toch keurde het stadsbestuur de vergunningsaanvraag goed voor de gedeeltelijke functiewijziging naar recreatiegebied. Dit voor een oppervlakte van 4.275 vierkante meter. Goed nieuws voor padelclub en trampolinepark Arenal.

De buitenaanleg van de site wordt voorlopig uitgesloten. “Eigenaar Bremhove is zelf vragende partij voor nog meer recreatie en daar zijn wij principieel mee akkoord”, reageert schepen van Stedenbouw Greet Geypen (Open Vld). “Het zou graag 25.000 vierkante meter recreatie hebben, maar we moeten eerst juridisch onderzoeken of dit mogelijk is. Daarom verlenen we geen vergunning voor de vele loskades die er aan de zijde van de Kruisbaan zouden komen.”

Volgens de stad is de voorgelegde groenbuffer tussen de gebouwen en de omliggende straten ook niet kwalitatief genoeg. “Daarnaast wordt er ook geen melding gemaakt van geluidsschermen. Voor de buitenaanleg moet er dus een nieuw en kwalitatiever plan komen.”

Duurzame oplossing vinden

Wendy Adriaenssens voerde actie tegen de plannen. Zij is tevreden. “Er werd rekening gehouden met onze bekommernissen. Door de onvolkomenheden aan te kaarten, wilden we een duurzame oplossing vinden. We zijn blij dat de stad de eerste functiewijziging goedkeurt. Daarmee wordt zekerheid geboden aan de recreatieve gedeeltes die binnenkort al in gebruik genomen worden.”

Bij Bremhove, was men vrijdagmiddag nog niet op de hoogte van de beslissing van het schepencollege. “Wij zouden meer recreatie willen, want we zijn ook voorstander van minder zwaar verkeer. Als de stad instemt, vallen er zeker zestien loskades weg, onder andere aan kleuterschool Pius X. Wat betreft de groenbuffers kan ik nu nog niet reageren, omdat wij nog niet officieel op de hoogte zijn gebracht”, zegt Jasper ­Caerels van Bremhove.

Het schepencollege besliste ook in een vaste stop te voorzien voor het gemotoriseerd verkeer – behalve bussen – op de Kruisbaan, tussen de toegang tot de Huyghebaertsite en de kleuterschool. Het verkeer dat de site verlaat, wordt zo weggehouden van de nabijgelegen woonwijk.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio